Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

АНКЕТА

Глория Георгиева, 14 г.: Празникът на българите-мъченици, дали живота си за вярата - Евгений Босилков, Павел, Камен и Йосафат, беше много вълнуващ за мен. Всичко беше организирано перфектно. На тържествената литургия се бяхме събрали християни от цялата страна. Откриването на паметника на папа Йоан Павел II в знак на благодарност, че провъзгласява за блажен Евгений Босилков, който е родом от Белене, беше много вълнуващо за мен .Благодаря на Президента г-н Росен Плевнелиев и всички, които уважиха нашия празник. Надявам се църквата ни да не се пълни само на празници, ами и всяка неделя. Нека винаги да сме така единни, както на празника! Накрая, но не на последно място, казвам едно голямо благодаря на нашия енорийски свещеник отец Паоло!

Ивелин Генов, 29 г.: Денят 15 ноември 2014 е начатък на блестящо бъдеще. Ден на памет, която не се средоточава стерилно и пасивно върху себе си, а се разгръща за изживяване на настоящето с трезво съзнание за миналото и благонамерено благоразумие за бъдещето. Истината ни освобождава от оковите на идеологиите. Утопичните тоталитарни режими са трагичен урок за онези, които желаят да изземат от човешката личност достойнството й на личност. Ущърбването на личността, лишавайки я от естественото й право да е личност, е лудост и суетна безотговорност, водеща до погибел. Да живее истината!

Анета Тодорова, 50 г.: Празникът на българските мъченици ще остане в сърцата на всички беленчани и гости. Незабравима ще е за мен срещата с Президента и църковните служители. Имах възможността да разговарям с Президента и силно се надявам управниците да променят обстановката, за да могат гражданите на Белене да не напускат града.

Катерина Томова, 82 г.: Всичко бе прекрасно - срещата с Президента, речта на Кмета и на отец Паоло завинаги ще останат в съзнанието ми. Никога няма да забравя 15 ноември!
Анкетата взе Ивелин Кърчев

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

ЕВРОПЕЙСКА СЕДМИЦА

Прочети повече за ЕВРОПЕЙСКА СЕДМИЦА ЕВРОПЕЙСКА СЕДМИЦА ЗА НАМАЛЯВАНЕ НА ОТПАДЪЦИТЕ В ДЕТСКИ КОМПЛЕКС - БЕЛЕНЕ От 22 до 30 ноември се проведе Европейска седмица за намаляване на отпадъците (ЕСНО) под патронажа на Европейския ко...

ЛИЦЕ НА БРОЯ

Прочети повече за ЛИЦЕ НА БРОЯ Силвия Сашева Тодорова е родена на 19.03.1997 г., зодия Риби. Ученичка е в ХІ клас на СОУ „Димчо Дебелянов”. Силвия иска да кандидатства медицина, затова „заляга” над учебни...