Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

АНСАМБЪЛ „ДИМУМ”

ФОЛКЛОРЕН АНСАМБЪЛ „ДИМУМ” НА ФЕСТИВАЛ НА ЦВЕТЯТА

Фолклорен ансамбъл „Димум”, заедно с делегация, водена от Кмета на общината Момчил Спасов, взе участие в традиционния фестивал на цветята в унгарския град Дебрецен. Фестивалът се проведе в дните 16-22 август и това бе 45-тото му издание. Беленските танцьори участват за втори път. В него се представиха и редица състави от страната-домакин, Сърбия, Грузия, Естония, Македония, Италия, Румъния.
Концерт в побратимения на Белене унгарски град Хайдушамшон ФА „Димум” изнесе на 19 август. На следващия ден се включи в 6-километровото дефиле на участници и фигури, изработени от цветя, което започна от автогарата на Дебрецен и завърши на местния стадион. Вечерта бе концертната програма и закриването на фестивала, придружено с фойерверки. Атракция и незабравими спомени предизвика общия танц на всички участници, подготвен от организаторите.
Прибирайки се към България, беленската група посети Стар Бешенов (Румъния), където живеят банатски българи, за да изнесе ФА „Димум” концерт пред местната общност.
ДН

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

Кой е Сунай Ремзи?

Прочети повече за Кой е Сунай Ремзи? - Сунай, информация за теб мога да получа по много начини, но аз искам ти да ми отговориш на въпроса: Кой е Сунай Ремзи? - Роден съм през 1978 година в моя роден град Силистра. Завършил съм полит...

Иглу се появи в Белене

Прочети повече за Иглу се появи в Белене За рубриката "Фотооко" Ива Славчева от Белене ни изпрати снимки за появилото се в града иглу. Иглу се появи в Белене! Жилището, изработено под формата на купол от блокове сняг, се нам...