Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

АНСАМБЪЛ „ДИМУМ”

ФОЛКЛОРЕН АНСАМБЪЛ „ДИМУМ” НА ФЕСТИВАЛ НА ЦВЕТЯТА

Фолклорен ансамбъл „Димум”, заедно с делегация, водена от Кмета на общината Момчил Спасов, взе участие в традиционния фестивал на цветята в унгарския град Дебрецен. Фестивалът се проведе в дните 16-22 август и това бе 45-тото му издание. Беленските танцьори участват за втори път. В него се представиха и редица състави от страната-домакин, Сърбия, Грузия, Естония, Македония, Италия, Румъния.
Концерт в побратимения на Белене унгарски град Хайдушамшон ФА „Димум” изнесе на 19 август. На следващия ден се включи в 6-километровото дефиле на участници и фигури, изработени от цветя, което започна от автогарата на Дебрецен и завърши на местния стадион. Вечерта бе концертната програма и закриването на фестивала, придружено с фойерверки. Атракция и незабравими спомени предизвика общия танц на всички участници, подготвен от организаторите.
Прибирайки се към България, беленската група посети Стар Бешенов (Румъния), където живеят банатски българи, за да изнесе ФА „Димум” концерт пред местната общност.
ДН

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

Депутати от ГЕРБ с приемен ден в Бе

Прочети повече за Депутати от ГЕРБ с приемен ден в Белене Народните представители от ГЕРБ в 42-рото Народно събрание от Плевенски избирателен район Цецка Цачева и Владислав Николов ще бъдат в Белене на 21 октомври, понеделник. От 11:00 до 12:00 часа в зал...

Мартина Вълкова е лице на "Дун

Прочети повече за Мартина Вълкова е лице на "Дунавски новини" брой 3/2014 г. Мартина Чавдарова Вълкова е родена на 14.07.1992 г., зодия Рак. Завършила е ПГЯЕ "Мария Скл.-Кюри", специалност "Малък и среден бизнес". Повече от година Мартина живее в София. ...