Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

БСП издига за кмет на Община Белене Момчил Спасов

Местната структура на БСП в Белене на свой пленум, провел се на 15 юли, издигна кандидатурата за Кмет на общината на Момчил Спасов, подкрепена и от ЗС „Александър Стамболийски”.
„Петър Дулев беше първият човек, който ме подкрепи при издигането на кандидатурата ми и застана зад нея”, каза Момчил Спасов и уточни, че не е член на БСП.
Един от приоритетите в работата му, ако бъде избран за Кмет на общината, ще е проектът АЕЦ „Белене”. „Трябва да се популяризират положителните страни на този проект. Голяма е икономическата му и социална значимост не само за града и региона, а и за страната. Вярвам, че като икономически проект, поставен на основата на проектно финансиране, той ще намери своя инвеститор. Ще провокирам отново дебата по темата с депутати, с министър-председателя, със специалисти. Ще поканя да се запознаят на място с площадка „Белене” членовете на парламентарната комисия по енергетика. Ще разчитам изключително много на помощта на народните представители от област Плевен и особено на г-н Петър Дулев. Убеден съм, че втората атомна електроцентрала ще е реалност”, категоричен е Спасов. Развитието на община Белене той вижда и в проектите, финансиращи се с европейски пари. Разработването и управлението на такива проекти е акцент в работата му през последните пет години. „Към момента Община Белене участва в изпълнението на проекти на стойност над 110 милиона лева като водеща организация или партньор в различни области - околна среда, пътна инфраструктура, здравеопазване, туризъм, спорт, културно-историческо наследство, социални дейности и др. Повече от половината от тези инвестиции и дейности, се очаква да се случат на територията на Община Белене в следващите 2 години”, коментира кандидатът на БСП за Кмет на общината ни. Други важни приоритети на община Белене според Спасов са запазване и подобряване финансовото състояние на болницата, разработването на общинския план за развитие за периода 2013-2020 г., младежките дейности, проектната готовност за следващия програмен период, стимулиране на гражданското участие в местното развитие и публично-частното партньорство.
Момчил Недялков Спасов е роден на 19 август 1974 година. По образование е икономист. Има дългогодишен опит в общинската администрация, където постъпва на служба през месец февруари 2000 година. Заемал е различни постове - главен инспектор „Защита на потребителите, лицензии и контрол в търговията и услугите”; главен експерт „Обществени поръчки и финансиращи програми”; началник отдел „Социално-икономическа политика”; Секретар на община Белене. От месец април 2008 година Спасов е заместник-кмет на община Белене с ресор финанси, разработване и управление на проекти, регионално развитие и обществени поръчки. След избирането на Петър Дулев за депутат в 42-рото НС, Момчил Спасов е временно изпълняващ длъжността Кмет на община Белене.
Частичните избори за Кмет на община Белене са насрочени с Указ №113/06.06.2013 г. на президента Росен Плевнелиев за 29 септември 2013 година.

Всички партии, коалиции и инициативни комитети, които ще издигнат кандидати за Кмет на община Белене на частичните местни избори на 29 септември 2013 година и желаят да публикуват информация за тях във вестник „Дунавски новини”, нека се свържат с Главния редактор на медията Ралица Господинова - лично, чрез електронната поща (e-mail: dunavskinovini@gmail.com) или чрез Фейсбук профила на ДН.

Ралица Господинова

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!
#2 На 02/11/2015 в 12:17 ч. Vasko написа:
Властта не развращава хората; глупаците, добрали се до нейните върховете, развращават властта. Бърнард Шоу
#1 На 29/08/2013 в 15:54 ч. gulef написа:
И на този приоритетът му е АЕЦ "Белене"... за следващите 20 години. Нещо ново не можа ли да измисли? Само мустака му липсва и ще почнат да го бъркат с Дулев.

Д-р Бистра Павловска бе избрана за

Прочети повече за Д-р Бистра Павловска бе избрана за председател на Общински съвет - Белене. След тържественото полагане на клетвата и подписване на клетвените листове от кмета Милен Дулев, кметовете на петте кметства към общината и 17-те общински съветници, председателството на първото за...

35,3% АКТИВНОСТ В ОБЩИНА БЕЛЕНЕ НА

Прочети повече за 35,3% АКТИВНОСТ В ОБЩИНА БЕЛЕНЕ НА ЕВРОВОТА 3 252-ма от имащите 9 216 право на глас в община Белене на 25 май упражниха правото си на вот в изборите за евродепутати. Всички 16 избирателни секции в общината отвориха в 6.00 часа. Изборният ден...