Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

Белене след "Часът на Земята"

Дирекция на Природен парк „Персина“ и тази година се включи в популяризиране на една от най-мащабните акции на WWF - Часът на Земята, която се състоя на 23 март от 20:30 до 21:30 часа. По време на часа на Земята хора от целия свят символично изгасят осветлението в домовете си, а знакови сгради притъмняват, като по този начин се отправя призив за по-устойчиво бъдеще.

В град Белене над 40 човека изгасиха осветлението в своите домове и излязоха в градския парк пред Общината, за да обещаят пред себе си и символично на Земята с какво ще са полезни тази година. На импровизирани земни кълба служителите от Дирекцията на Парка събираха обещания, като всеки беше свободен да напише своето послание за един по-добър свят. Земните кълба ще бъдат изложени в Посетителския център на ПП „Персина“.

По време на часа на Земята в Белене своите светлини загасиха сградата на Дирекция на Природен парк „Персина“, Община Белене, НЧ „Христо Ботев - 1892“. Благодарим на учениците от ПГЯЕ „Мария Скл.-Кюри“, от ателие „Аз и природната среда“ с ръководител Елка Данева, които направиха интересни плакати, за да отбележат събитието.

Даниела Каракашева, гл. спец. Връзки с обществеността и образователни програми, към ДПП "Персина"

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

"Дунавски Сал 2013" няма да премине

Прочети повече за "Дунавски Сал 2013" няма да премине през Белене Първоначално се очакваше Дунавският сал да пристигне в Белене в ранния следобед на 17 юли и да отплава на 18 юли. „Технически проблеми са в основата на променения график на спирките на сала&r...

Обръщение на д-р Бистра Павловска с

Прочети повече за Обръщение на д-р Бистра Павловска след избора й за председател на общински съвет-Белене Благодаря на всички, които с вота си ме натовариха с тази огромна привилегия и чест да бъда председател на Общински съвет-Белене за мандат 2015-2019 година! За мен е ясно, че отговорността е огро...