Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

Белене с републиканска шампионка по борба

Лора Петрова от СК по борба „Класик” - Белене завоюва златен медал в своята категория (44 кг) на Държавния лично-отборен шампионат по свободна борба за момичета. Той се проведе в град Бургас в дните 20 и 21 април. Лора успя да пребори останалите 20 участнички в категория 44 кг. Освен златния медал, тя спечели и купата за най-резултатна състезателка на шампионата сред 92 момичета от 29 клуба.
„Лора има данните да стане световен шампион!”, не скри радостта си председателят на СК по борба „Класик” - Белене Цветан Чоранов. С гордост сподели още, че към беленското момиче интерес проявяват клубовете по борба „Спартак” - Плевен, „Етър” - В. Търново и „Левски” - София. Лора обаче все още приема борбата като хоби. За ДН шампионката каза: „Чувствам се уникално! Много се радвам, че успях! Ако искаш нещо, трябва да се бориш за него! Имам време да помисля дали ще погледна на борбата сериозно.”
За успеха си Лора Петрова бе поздравена от ръководството на Община Белене и получи парична награда в размер на сто лева, както и подаръци с логото на града.

Ралица Господинова

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

Нови успехи на СК по борба "Класик"

Прочети повече за Нови успехи на СК по борба "Класик" От турнир за деца в град Бургас, в който участваха 12 отбора, Спортен клуб по борба „Класик” се завърна с трето място и купа за отборно класиране с 4 медала: един сребърен на Нино Нинов...

Славен юбилей

Прочети повече за Славен юбилей Навършват се 50 години от първото влизане на футболния отбор на Белене „Гигант” в „Б” РФГ. Отборът на „Гигант”, който е съставен изцяло от местни футболисти...