Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

Белене с републиканска шампионка по борба

Лора Петрова от СК по борба „Класик” - Белене завоюва златен медал в своята категория (44 кг) на Държавния лично-отборен шампионат по свободна борба за момичета. Той се проведе в град Бургас в дните 20 и 21 април. Лора успя да пребори останалите 20 участнички в категория 44 кг. Освен златния медал, тя спечели и купата за най-резултатна състезателка на шампионата сред 92 момичета от 29 клуба.
„Лора има данните да стане световен шампион!”, не скри радостта си председателят на СК по борба „Класик” - Белене Цветан Чоранов. С гордост сподели още, че към беленското момиче интерес проявяват клубовете по борба „Спартак” - Плевен, „Етър” - В. Търново и „Левски” - София. Лора обаче все още приема борбата като хоби. За ДН шампионката каза: „Чувствам се уникално! Много се радвам, че успях! Ако искаш нещо, трябва да се бориш за него! Имам време да помисля дали ще погледна на борбата сериозно.”
За успеха си Лора Петрова бе поздравена от ръководството на Община Белене и получи парична награда в размер на сто лева, както и подаръци с логото на града.

Ралица Господинова

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

Даряват събрани от коледния базар в

Прочети повече за Даряват събрани от коледния базар в Белене средства за лечението на Ирина По-голямата част от набраните средства по време на коледния базар, проведен в Белене от 14 до 22 декември, ще бъдат дарени за лечението на Ирина Бучева. Такова решение са взели самите уча...

"Училището с Дебеляновия лик" Втора

Прочети повече за "Училището с Дебеляновия лик" Втора книга на Георги Трушков „Училището с Дебеляновия лик” е втората книга на Георги Трушков. Представянето й бе вечерта на 8 ноември в Ритуалната зала на Община Белене. На събитието присъстваха кметът Петър Дулев,...