Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

Беленчани посетиха европейския парламент

На 9 и 10 юли 2012 година десет представители на Младежката организация на БСП - Белене посетихме град Брюксел (Белгия) по покана на г-н Ивайло Калфин, който е лидер на българската делегация на социалистите в Европейския парламент. Поканата беше насочена към посещение на Европейския парламент, което се осъществи на 9 юли. За деня беше насрочена среща с г-н Мартин Пени, член на кабинета на Генералния директор на ГД "Изследвания и иновации" на Европейската комисия. По-късно ни бе представен Европейският парламент от отдел "Посещения и семинари" във вид на кратка презентация,  след което беше организирана обиколка на пленарната зала на Европейския парламент. Организатор на цялото пътуване и престоя на участниците беше г-н Горан Готев, който е парламентарен сътрудник на Ивайло Калфин и член на Европейския парламент. Всички разноски около пътуването, престоя в Брюксел и вечерята бяха поети от Европейския парламент. Участници в посетителската група бяха и представители на Българска академия на науките и Русенския университет. Същия ден цялата посетителска група бяхме поканени на вечеря от г-н Ивайло Калфин в типично брюкселско заведение.

На 10 юли групата от град Белене посетихме малка част от забележителностите на европейската столица, сред които се откроиха Гран Плас - Главният площад, ограден от готически и барокови фасади, който е най-важния туристически обект в града и сред най-известните му забележителности; сградата на кметството, която представлява красива средновековна готическа постройка; църквата „Свети Никола”, която е построена през 1125 г.; Манекен Пис (Малкият Жулиен на френски), популярен символ на Брюксел. Обиколката продължи с посещение на малки типично брюкселски магазинчета за шоколад. Столицата на обединена Европа е известна със своите шоколадови магазини, в много от които се продават ръчно направени бонбони. Местата, които посетихме, ни впечатлиха с уникалността на атмосферата, която цари там, а пищните и красиви сгради с индивидуална архитектура ни покориха.

Евелина Михова

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

Обучават се как да действат при изв

Прочети повече за Обучават се как да действат при извънредни ситуации   а 22 и 23 ноември в град Белене се проведе обучение по проект „Управление на извънредни ситуации, причинени от събития с опасен хидроложки, метеорологичен и природен характер&rdquo...

ОДЗ "Бодра смяна" - Белене

Прочети повече за ОДЗ "Бодра смяна" - Белене Проектът по Програма на ММС „Спорт за децата в детските градини” успешно се реализира в ОДЗ „Бодра смяна” - Белене. Заниманията целят приобщаване на децата към разнообразна ...