Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

Беленчани посетиха европейския парламент

На 9 и 10 юли 2012 година десет представители на Младежката организация на БСП - Белене посетихме град Брюксел (Белгия) по покана на г-н Ивайло Калфин, който е лидер на българската делегация на социалистите в Европейския парламент. Поканата беше насочена към посещение на Европейския парламент, което се осъществи на 9 юли. За деня беше насрочена среща с г-н Мартин Пени, член на кабинета на Генералния директор на ГД "Изследвания и иновации" на Европейската комисия. По-късно ни бе представен Европейският парламент от отдел "Посещения и семинари" във вид на кратка презентация,  след което беше организирана обиколка на пленарната зала на Европейския парламент. Организатор на цялото пътуване и престоя на участниците беше г-н Горан Готев, който е парламентарен сътрудник на Ивайло Калфин и член на Европейския парламент. Всички разноски около пътуването, престоя в Брюксел и вечерята бяха поети от Европейския парламент. Участници в посетителската група бяха и представители на Българска академия на науките и Русенския университет. Същия ден цялата посетителска група бяхме поканени на вечеря от г-н Ивайло Калфин в типично брюкселско заведение.

На 10 юли групата от град Белене посетихме малка част от забележителностите на европейската столица, сред които се откроиха Гран Плас - Главният площад, ограден от готически и барокови фасади, който е най-важния туристически обект в града и сред най-известните му забележителности; сградата на кметството, която представлява красива средновековна готическа постройка; църквата „Свети Никола”, която е построена през 1125 г.; Манекен Пис (Малкият Жулиен на френски), популярен символ на Брюксел. Обиколката продължи с посещение на малки типично брюкселски магазинчета за шоколад. Столицата на обединена Европа е известна със своите шоколадови магазини, в много от които се продават ръчно направени бонбони. Местата, които посетихме, ни впечатлиха с уникалността на атмосферата, която цари там, а пищните и красиви сгради с индивидуална архитектура ни покориха.

Евелина Михова

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

ПЪРВОТО БЕБЕ НА БЕЛЕНЕ ЗА 2015 Г.

Прочети повече за ПЪРВОТО БЕБЕ НА БЕЛЕНЕ ЗА 2015 Г. ПЪРВОТО БЕБЕ НА БЕЛЕНЕ ЗА 2015 ГОДИНА ПОЛУЧИ ПОДАРЪЦИ ОТ КМЕТА МОМЧИЛ СПАСОВ Кметът на община Белене Момчил Спасов на 17 февруари посети дома на първото бебе на Белене - Димитър. Малкият бел...

Часът на земята

Прочети повече за Часът на земята Днес, на 23 Март от 20:30 до 21:30 часа ще настъпи "Часът на земята". Всички хора по света, който са загрижени за бъдещето на планетата ще изгасят осветлението си за 60 минути. Кметът на ...