Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

Би първият звънец по Катехизис

 

Новата учебна година по катехизис бе открита на 7 октомври. Деца, родители и кетихисти се събраха в 10 часа в двора на Светилището на Бл. Евгений, където се забавляваха с игри.

След това всички се молиха, заедно с отец Павел в младежкия център. Отчето им представи и катехистите, които отведоха децата в църквата на репетиция на песните за Литургия, а енорийският ни свещеник остана да поговори с родителите.

В 11.30 часа всички заедно чествахме тържествено Св. Евхаристия, на която децата поднесоха своите дарове на олтара, а отец Павел им каза, че Исус желае малките да отидат при него.

През настоящата учебна година по катехизис децата, които се обучават, са разпределени в 7 групи.

енория „Рождение на Бл. Дева Мария”

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

Одобриха проект на община Белене за

Прочети повече за Одобриха проект на община Белене за 1 711 178 лв. Проект на община Белене за подобряване средата на живот е одобрен за финансиране от Държавен фонд «Земеделие», съобщиха за „BG Север“ от пресслужбата на фонда в столицата. П...

През експецидиция "Персина" до прир

Прочети повече за През експецидиция "Персина" до природен парк "Персина" Към училище „Димчо Дебелянов” през 1977 година бе сформиран кръжок по защита на природата с ръководител учителката-биоложка Анка Врайкова. В следващата година с резултатите от проучвани...