Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

Блицинтервю с водача на листата за общински съветници на РЕФОРМАТОРСКИЯ БЛОК Емил Михайлов

- Г-н Михайлов, едно от мотото на предизборната Ви кампания е „Коректив на всяка власт“. Как бихте го превели на „разбираем език“?
- Веднага трябва да кажа, че не означава контра/опозиция на всичко и на всички. За общината е важно да се откроят приоритетите, да се формулират проблемите и да им се търси решение с всички кметове и общински съветници, а това може да стане при повече дискусии и изразени мнения - нещо, в което неизменно досега са участвали нашите представители в Общинския съвет. При вземането на решение важното е не кой го предлага, а какво се предлага! Трябва да се приеме направеното от другите и да се търси начин да се доразвие.
Коректив означава да не се допуска да надделява личният над обществения интерес при вземането на управленските решения. Да прекратим облагодетелстването на приятелски и партийни кръгове, настанили се на общинската трапеза.
Ние искаме да се поощряват компетентността и професионализма, но и да се търси отговорност за недобре свършената работа.
Ние държим да въведем правила, процедури за действия и норми на поведение, да изградим система при предоставянето на услуги на населението и бизнеса, за да постигнем справедливост и върховенство на закона.
Коректив означава, че ще изискваме и наложим извършването на организационни и структурни промени, които съответстват на развитието на общината, че се противопоставяме на популизма и имитациите на загриженост, така характерни за досегашното управление.
И не на последно място, „коректив на всяка власт“ е всичко това да го правим през следващия мандат, независимо от това кой е кмет и кой има мнозинство в Общинския съвет. За да могат всички да чувстват общината като своя. За да можем да кажем: Общината - това са хората, това сме ние!
- Г-н Михайлов, като един от доайените в предизборната борба, как оценявате листите и качествата на кандидатите да водят общината през следващите четири години?
- Не бих искал да коментирам другите листи. Най-вярната оценка ще получим на 25-ти. За кандидатите на РЕФОРМАТОРСКИЯ БЛОК ще кажа, че те са в листата, заради своите качества. Имаме представители на най-важните сфери от нашия живот - бизнес, земеделие, държавни органи, образование, здравеопазване, култура.
Те ще са в Общинския съвет, не за да гласуват под строй. Всеки си има своя индивидуалност. Никой не може да им наложи норми на поведение.Това са хора с авторитет, доказали себе си.
Те не влизат в листата, за да се устроят в живота, а си имат свой бизнес, управлявали са или управляват предприятия. Те имат сигурни доходи, затова могат да изразяват свободно мнението си, без да се страхуват. Тях не можеш да ги плашиш, че ще ги освободиш от работа, както научаваме, че това се прилага към заетите в общината, особено към тези по програмите за временна заетост.
Сигурен съм, че един безпристрастен преглед на листите ще покаже правотата на моите думи. Реформаторският блок има стойностна, заслужаваща доверието на беленчани листа! Кандидатите ни имат необходимата компетентност, професионален и управленски опит, притежават необходимите морални качества, за да управляват в обществен интерес. Това са хората, които могат да допринесат за икономическото и духовно възраждане на Белене и аз очаквам подобаваща и окуражаваща подкрепа от нашите съграждани.

РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК ПОДКРЕПЯ МИЛЕН ДУЛЕВ ЗА КМЕТ НА ОБЩИНА БЕЛЕНЕ!

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

Изгубени ключове

Прочети повече за Изгубени ключове Връзка с ключове бе намерена днес в парк "Персина", единият от който е за превозно средство. Ако мислиш, че това са твоите ключове позвъни на телефон: 0878 488 694, Антония ...

ОДЗ "Мечта" - 35 години част от жив

Прочети повече за ОДЗ "Мечта" - 35 години част от живота на Белене Колективът на ОДЗ „Мечта” днес е от 25 души Даниела Каракашева е от Белене. Възпитаничка е на ОДЗ „Мечта” и учителките Цветанка Спасова и Любка Гулева. За детската гради...