Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

ВИЕ ПИТАТЕ - КМЕТЪТ ОТГОВАРЯ

Премиерата на филма „Дякон Левски” (режисьор и сценарист Максим Генчев) се състоя в София на 16 февруари в зала 1 на НДК. Главната роля се изпълнява от Веселин Плачков.
Беленчани очакваха с нетърпение филма, не само като родолюбци, но и за да може да проследят играта на Плачков - техен приятел и познат.
„Ще има ли прожекция на филма за Левски и в Белене?” бе въпросът, който съпътстваше многобройните репортажи по медиите с премиерата на „Дякон Левски”. Отговор даде Кметът на общината Момчил Спасов: „Уважаеми съграждани, проведох разговор по телефона с Веселин Плачков, който както всички знаете, играе главната роля във филма „Дякон Левски“ на режисьора Максим Генчев. Споделих му за желанието на всички нас - неговите съграждани, да се насладим на една или две прожекции в Белене. Както и предполагах, той вече е мислил по този въпрос! Уточнихме се, че след 20 февруари ще е подходящо време да станем свидетели на представянето на филма в нашия град. Ще опитаме дотогава да завършим ремонта и подменим столовете в салона на НЧ „Христо Ботев - 1892”, за да е пълно удоволствието!”
Актьорът Веселин Плачков бе в Белене на 13 февруари. Той се срещна с участниците в клуб „Млад историк-изследовател” към СОУ „Димчо Дебелянов”. На срещата присъства и роднина на Апостола - Стефан Караиванов. Подробности очаквайте в 5 брой на ДН. (срещата се състоя след редакционното приключване на 4 брой на ДН.)
ПРОЖЕКЦИЯТА В БЕЛЕНЕ ЩЕ Е НА 20 ФЕВРУАРИ ОТ 14.00 ЧАСА И 18.30 ЧАСА. ВХОДЪТ ЩЕ Е СВОБОДЕН.

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

3D възстановка на античния кастел &

Прочети повече за 3D възстановка на античния кастел "Димум" Целта на 3-D възстановката е по-подробно запознаване с кастела и създаването на туристическа атракция в културно-историческата област като допълнение на атракциите, предлагани от природен парк &quo...

Когато се грижиш с обич

Прочети повече за Когато се грижиш с обич „Цветята са като живи същества за мен, те ми дават вяра в живота!” - с тези думи отговаря Мария Йоргова от Белене, когато й казвам, че дворът й е много пъстър и подреден. Вече четири го...