Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

Военно формирование 28880 - Белене чества 137 години от създаването на инженерни войски

13 септември е празникът на инженерни войски на българската армия. Тази година се навършват 137 години от създаването им.
Инженерните войски на Българската армия се създават на 13 септември 1878 г., когато със Заповед по Българската земска войска № 11 се обявява окончателното формиране на строева сапьорна рота, а със Заповед № 15 от същата дата за нейн началник е назначен военният инженер щабскапитан Ефграф Саранчов. Със Заповед на Министъра на отбраната № 102 от 30 август 1974 г. е поставено началото на 55-ти инженерен полк-Белене като 55-ти понтонно-мостови полк.
Военно формирование 28 880-Белене в годините е една от емблемите на града ни. Много пъти то е било повод за гордост както за нас, беленчани, така и за цялата ни страна. Факт е, че формированието е част от живота на Белене - заедно сме по време на празници. Заедно сме и при кризисни, и трудни ситуации.
Честит празник на командването и личния състав на ВФ 28 880-Белене! Изпълнявайте все така отговорно, с достойнство и с професионализъм задачите, които стоят пред вас!

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

Поклонение на остров Персин и възп

Прочети повече за Поклонение на остров Персин  и възпоменание на жертвите на тоталитаризма П Р О Г Р А М А 9.00 часа - сборен пункт: светилище Блажен Евгений Босилков, ул. „Страцин” № 2 (всички желаещи могат да посетят изложбата, посветена на мъчениците на ХХ век и Музея ...

Фотооко

Прочети повече за Фотооко По време на Деня на отворени врати по повод 1 юни за времето от 9.30 до 13.00 часа Военно формирование 28880-Белене успяха да посетят повече от 100 деца от училищата в града. Те се запознаха с исто...