Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

Военно формирование 28880 - Белене чества 137 години от създаването на инженерни войски

13 септември е празникът на инженерни войски на българската армия. Тази година се навършват 137 години от създаването им.
Инженерните войски на Българската армия се създават на 13 септември 1878 г., когато със Заповед по Българската земска войска № 11 се обявява окончателното формиране на строева сапьорна рота, а със Заповед № 15 от същата дата за нейн началник е назначен военният инженер щабскапитан Ефграф Саранчов. Със Заповед на Министъра на отбраната № 102 от 30 август 1974 г. е поставено началото на 55-ти инженерен полк-Белене като 55-ти понтонно-мостови полк.
Военно формирование 28 880-Белене в годините е една от емблемите на града ни. Много пъти то е било повод за гордост както за нас, беленчани, така и за цялата ни страна. Факт е, че формированието е част от живота на Белене - заедно сме по време на празници. Заедно сме и при кризисни, и трудни ситуации.
Честит празник на командването и личния състав на ВФ 28 880-Белене! Изпълнявайте все така отговорно, с достойнство и с професионализъм задачите, които стоят пред вас!

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

ДЕТСКО ТВОРЧЕСТВО

Прочети повече за ДЕТСКО ТВОРЧЕСТВО За рубриката ни „Детско творчество” графика на Великденска тематика ни изпрати Лучия Ивова Кондрова. Лучия е родена на 12 октомври 2001 година. Ако и вие искате да ни изпратите ваш...

Деца и младежи от с. Бяла вода взем

Прочети повече за Деца и младежи от с. Бяла вода вземат участие в обичаят Бразая По традиция вечерта на 24 декември в село Бяла вода бе изпълнен обичаят Бразая. Участие в него взеха деца и младежи от селото. На втория национален фолклорен фестивал в с. Телиш „Да пребъде К...