Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

В Затвора - Белене започна учебната година

В ЗАТВОРА-БЕЛЕНЕ ЗАПОЧНА УЧЕБНАТА ГОДИНА

58 лишени от свобода от в Затвора-Белене започнаха училище. Те са включени в начален курс на обучение. В І клас са 24 ученици, с класен ръководител Валентина Боздуганова. Във ІІ - 8, с учителка Ася Борисова. 12 са лишените от свобода в ІІІ клас. Тяхна учителка е Вероника Василева. Екатерина Гроздева е класна на ІV клас, в който са 14 ученици. Най-младият ученик е на 22 години, а най-възрастният е на 76.
„Близо година ни бе нужно, за да открием тези класове към Затвора-Белене като част от нашето училище”, каза инж. Красимир Маринов - директор на СОУ „Димитър Митев”, което се намира в Ловешкия затвор. Той поясни, че за разкриването на класове в Белене е искано разрешение от две министерства - правосъдното и това на образованието. До получаването им са се подготвяли стаите за учениците. Ремонтирани и обзаведени, те се намират в отделен корпус - на етажа на параклиса и библиотеката в Затвора-Белене.
През всеки учебен ден, лишените от свобода ученици ще имат по 5 или 6 учебни часа. Желаещите от тях, без първокласниците, могат да изучават и английски език. Учебната година ще приключи на 30 май, с получаването на свидетелства за завършена степен на начално образование. „В закона е регламентирано, че за 16 учебни часа те получават един ден свобода. Това е един допълнителен стимул да се образоват”, посочи още инж. Маринов.
Учебната 2015/2016 година в Затвора-Белене бе открита на 1 октомври. Сред присъстващите на събитието бяха зам.-главния директор на Главна дирекция „Изпълнения на наказанията” - ст. комисар Митко Димитров, началникът на Затвора в Ловеч - комисар Марин Калчевски, ръководители на институции и организации в Белене.

Ралица Господинова

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

УВАЖАЕМИ ЧИТАТЕЛИ,

Прочети повече за УВАЖАЕМИ ЧИТАТЕЛИ, Може би ви е направило впечатление, че от 7 брой на 2015 година „Дунавски новини” е с по-различна визия - променена е хартията на вестника. Това придава по-добър вид на изданието, подоб...

Внимание! Телефонните измами продъл

Прочети повече за Внимание! Телефонните измами продължават Ръководството на РУП-Белене Ви уведомява, че през последните две години в полицейската статистика е установена трайна тенденция за извършване на измами по телефона, при които елементите на изпълнит...