Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

Географ БГ посети Белене

Презентация на тема „Хубавият син Дунав” изнесе в Белене съоснователят на българския географски портал Географ БГ Димитър Желев.
„Асистент Димитър Желев е преподавател в Софийския университет по природна география. През 2014 година е носител на наградата „Учител на годината”, а настоящата е изключително успешна за него, защото той е част от отбора на Софийския университет, който представи България на големия географски фестивал в Санкт Петербург (Русия) и на който печелят първа награда. Тази година Димитър Желев печели първа награда и на Фестивала на науката, който бе организиран от Британския съвет в София”, каза Ели Стойкова - ръководител на клуб „География” към Общински детски комплекс-Белене. Нейна е била инициативата за открития урок. На него присъстваха ученици от VІІІ клас на ОУ „Васил Левски” - Белене и учителката Стефка Манчева, десетокласници от СОУ „Димчо Дебелянов” и преподавателката им Руска Карлева, а третото училище в града - ПГЯЕ „Мария Скл.-Кюри”, бе представено от ученици от ХІІ клас, които Ели Стойкова обучава по география. Урокът се проведе в зала 26 на Община Белене в следобедните часове на 20 октомври.
„Белене е много специален град за Географ БГ, защото ние решихме да стартираме нашия Учебен център това лято и буквално часове след споделяне на идеята ни да изнасяме презентации в страната, Белене бе първият град, който ни покани. Благодаря много на Ели Стойкова и целия Детски комплекс за това! Уверявам ви, че Белене е завинаги в сърцата ни”, каза Димитър Желев. Той запозна аудиторията с река Дунав като българска и международна река, която е важна за стопанството, която помага на хората и ги обединява, но и която има своите проблеми. Множество любопитни и малко известни факти, придружени с богат снимков материал, успяха да задържат вниманието на учениците повече от 30 минути.
Към младите географи от Белене Димитър Желев отправи покана догодина да се включат в географския фестивал, който Географ БГ ще организира в Казанлък. Тази година, в дните 25-26 април, бе първото издание на фестивала в град Ямбол.

Ралица Господинова

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

142 ГОДИНИ ОТ ГИБЕЛТА НА АПОСТОЛА

Прочети повече за 142 ГОДИНИ ОТ ГИБЕЛТА НА АПОСТОЛА БЕЛЕНЕ ОТБЕЛЯЗА 142 ГОДИНИ ОТ ГИБЕЛТА НА АПОСТОЛА Поклонение пред паметната плоча на Васил Левски в двора на ОУ „Васил Левски” и ритуал по поднасяне на венци и цветя се състоя на 1...

ПП "Персина" ще почисти м

Прочети повече за ПП "Персина" ще почисти местността "Хисарлъка" Природен парк "Персина", ще се включи в „Националния ден на Парковете 2013“, с почистване на местността "Хисарлъка", което ще премине под мотото „Не създавай н...