Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

Географ БГ посети Белене

Презентация на тема „Хубавият син Дунав” изнесе в Белене съоснователят на българския географски портал Географ БГ Димитър Желев.
„Асистент Димитър Желев е преподавател в Софийския университет по природна география. През 2014 година е носител на наградата „Учител на годината”, а настоящата е изключително успешна за него, защото той е част от отбора на Софийския университет, който представи България на големия географски фестивал в Санкт Петербург (Русия) и на който печелят първа награда. Тази година Димитър Желев печели първа награда и на Фестивала на науката, който бе организиран от Британския съвет в София”, каза Ели Стойкова - ръководител на клуб „География” към Общински детски комплекс-Белене. Нейна е била инициативата за открития урок. На него присъстваха ученици от VІІІ клас на ОУ „Васил Левски” - Белене и учителката Стефка Манчева, десетокласници от СОУ „Димчо Дебелянов” и преподавателката им Руска Карлева, а третото училище в града - ПГЯЕ „Мария Скл.-Кюри”, бе представено от ученици от ХІІ клас, които Ели Стойкова обучава по география. Урокът се проведе в зала 26 на Община Белене в следобедните часове на 20 октомври.
„Белене е много специален град за Географ БГ, защото ние решихме да стартираме нашия Учебен център това лято и буквално часове след споделяне на идеята ни да изнасяме презентации в страната, Белене бе първият град, който ни покани. Благодаря много на Ели Стойкова и целия Детски комплекс за това! Уверявам ви, че Белене е завинаги в сърцата ни”, каза Димитър Желев. Той запозна аудиторията с река Дунав като българска и международна река, която е важна за стопанството, която помага на хората и ги обединява, но и която има своите проблеми. Множество любопитни и малко известни факти, придружени с богат снимков материал, успяха да задържат вниманието на учениците повече от 30 минути.
Към младите географи от Белене Димитър Желев отправи покана догодина да се включат в географския фестивал, който Географ БГ ще организира в Казанлък. Тази година, в дните 25-26 април, бе първото издание на фестивала в град Ямбол.

Ралица Господинова

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

Коледарска група "Дековчани&qu

Прочети повече за Коледарска група "Дековчани" с първа награда на фестивала На втория национален фолклорен фестивал „Да пребъде Коледа”, който се проведе на 22 декември в с. Телиш, община Червен бряг, Коледарска група „Дековчани” към НЧ „Видел...

Отец Павел е новият енорийски свеще

Прочети повече за Отец Павел е новият енорийски свещенник   На празника на църквата „Рождение на Блажена Дева Мария” католическата общност в Белене посрещна новия си енорийски свещеник - отец Паоло Кортези. Събитието стартира в двора ...