Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

Гигант попари Видима-Раковски с 2:1

В последния мач за сезона (неделя, 24.11.2013 г.) футболистите на Гигант се наложиха с 2:1 над Видима-Раковски. Ето и по-интересното според нас. Около 15 минути след началото на мача играч на гостите извърши нарушение срещу вратаря на Гигант. В 18-тата минута в централната част на терена бе отсъдено нарушение в полза на Гигант последвало с безуспешна атака. Минута по-късно бе отсъден пряк свободен удар пред полето на домакините довел до корнер в полза на Видима. В 35-тата минута гостите извършиха нарушение прекъсвайки атака на Гигант, което доведе до спор със съдията и последвал жълт картон за №8 от Гигант. В края на първото полувреме двата отбора си размениха по няколко атаки без да се стигне до гол.

В 5-тата минута на второто полувреме бе отсъдена дузпа в полза на Гигант и домакините поведоха с 1:0. Около 10-тата минута удар на играч на Видима прелетя близо до страничната греда. В 15-тата минута играч на гостите получи жълт картон за симулация на дузпа. В 34-тата минута с блестящо спасяване вратарят на Гигант успя да запази вратата си суха. В 38-мата минута след разбъркване пред наказателното полe гостите достигнаха до изравняване на резултата благодарение на №19. В даденото три минутно продължение след контра-атака "глиганите" достигнаха до победен гол отбелязан от №20.

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

Атомен спортен фестивал "АЕЦ Белене

Прочети повече за Атомен спортен фестивал "АЕЦ Белене 2013" КФСТ "АЕЦ - Белене" и Община Белене организират Атомен спортен фестивал "АЕЦ Белене 2013". Фестивалът ще се проведе в гр. Белене на 19,20 и 21април 2013г./петък,събота и неделя/...

Славен юбилей

Прочети повече за Славен юбилей Навършват се 50 години от първото влизане на футболния отбор на Белене „Гигант” в „Б” РФГ. Отборът на „Гигант”, който е съставен изцяло от местни футболисти...