Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

Ден на розовата фланелка в СОУ "Димчо Дебелянов"

Учениците от СОУ „Димчо Дебелянов” в Белене за първа година се включиха в инициативата за борба с тормоза и насилието в училище. В последната сряда на месец февруари (26 февруари 2014 г.) те изразиха своята позиция и съпричастност към идеята, като облякоха розови дрехи и аксесоари, закачиха и мини-фланелки на дрехите си с надпис „Не на тормоза, но не за ден”. Изготвиха информационно табло и презентация. Организатор на събитието е училищният ученически съвет.
Историята на „розовата фланелка” започва от училище в канадската провинция Нова Скотия. Тогава събитието е организирано от двама ученици - Дейвид Шепърд и Травис Прайс. При откриването на учебната година през септември 2007 г. в тяхното училище група по-големи ученици са се подигравали и тормозили един деветокласник, докарвайки го до плач, че дошъл на училище, облечен с розово поло. На следващия ден споменатите по-горе двама ученици решили да купят и разпространят сред съучениците си 50 розови тениски в подкрепа на тормозения техен съученик. Тази тяхна инициатива бързо става популярна сред учениците от други училища и вече последната сряда на месец февруари се отбелязва като Световен ден за борба с тормоза в училище.

Дунавски новини

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

Позиция - Възкресението на България

Прочети повече за Позиция - Възкресението на България На 3-ти март отбелязваме възкресението на един народ, който петстотин години е бил под двойно робство - духовно и политическо. Времена тъмни и мрачни на мизерия, безчинстване и ограбване на народа....

СОУ "Димчо Дебелянов за пореден път

Прочети повече за СОУ "Димчо Дебелянов за пореден път участва в "Spelling Bee" 16 ученици от V до VІІ клас на СОУ „Димчо Дебелянов” участваха в училищния кръг на Четвъртото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee. Той се проведе на 12 март...