Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

Доброволци от Милано гостуваха в Белене

Доброволци-младежи от Милано, заедно с отец Алесандро Фузети, бяха в града ни в периода от 16 до 23 юли. Поводът за гостуването им бе желанието да помогнат безвъзмездно, според християнските ценности. Италианските гости са от енория „Св. Дева Мария на Броеницата” и са на възраст между 16 и 23 години. 57 на брой, сред тях имаше готвачи и аниматори. В дните, които бяха в Белене, те помагаха на нашите болни и самотни баби и дядовци - боядисваха стени, порти и тавани, почистваха градините и дворовете. Посетиха и почистиха част от сградите на Втори обект, както бе се случило през месец май с доброволци от Белене, а също и боядисваха оградата и пейките в ОУ „Васил Левски”.
„Те дойдоха, за да сложат семената на доброто в нашия град. Те ще запомнят нивото на нашия живот. Ще се надявам да останат с чувство на удовлетворение”, сподели католическият свещеник отец Паоло Кортези пред ДН, по чиято покана бяха италианските гости в Белене.

Ивелин Кърчев,
град Белене

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

НЧ "Изгрев-1927" - с. Кул

Прочети повече за НЧ "Изгрев-1927" - с. Кулина вода поднесе пиесата Секретарят на НЧ „Изгрев-1927” - с. Кулина вода Людмила Лазарова информира, че на 27 декември 2012 г. читалището, съвместно с пенсионерския клуб в селото, организираха новогодишно търже...

60 години от смъртта на Блажен Евге

Прочети повече за 60 години от смъртта на Блажен Евгений Босилков На 10 ноември, събота ще бъде отбелязан празникът на Блажен Евгений Босилков. Тогава официално ще бъде открита и годината, посветена на 60-годишния юбилей от мъченическата му смърт. Тържествена...