Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

Доброволци от Милано гостуваха в Белене

Доброволци-младежи от Милано, заедно с отец Алесандро Фузети, бяха в града ни в периода от 16 до 23 юли. Поводът за гостуването им бе желанието да помогнат безвъзмездно, според християнските ценности. Италианските гости са от енория „Св. Дева Мария на Броеницата” и са на възраст между 16 и 23 години. 57 на брой, сред тях имаше готвачи и аниматори. В дните, които бяха в Белене, те помагаха на нашите болни и самотни баби и дядовци - боядисваха стени, порти и тавани, почистваха градините и дворовете. Посетиха и почистиха част от сградите на Втори обект, както бе се случило през месец май с доброволци от Белене, а също и боядисваха оградата и пейките в ОУ „Васил Левски”.
„Те дойдоха, за да сложат семената на доброто в нашия град. Те ще запомнят нивото на нашия живот. Ще се надявам да останат с чувство на удовлетворение”, сподели католическият свещеник отец Паоло Кортези пред ДН, по чиято покана бяха италианските гости в Белене.

Ивелин Кърчев,
град Белене

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

Коригирайте сметките си към ЧЕЗ

Прочети повече за Коригирайте сметките си към ЧЕЗ   На 5 и 6 ноември 2012 година от 10.00 до 16.00 часа в сградата на Общината - Център за информация и обслужване на граждани, ще работи ПРИЕМНА за обновяване и корекция на данни ...

Младоженци

Прочети повече за Младоженци 1 август 2015 година избраха Аделина Любенова Павлова и Габриел Николаев Петров, за да сключат граждански брак. Честито! Обичайте се, вярвайте си и бъдете много щастливи! ...