Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

Доброволци от Милано гостуваха в Белене

Доброволци-младежи от Милано, заедно с отец Алесандро Фузети, бяха в града ни в периода от 16 до 23 юли. Поводът за гостуването им бе желанието да помогнат безвъзмездно, според християнските ценности. Италианските гости са от енория „Св. Дева Мария на Броеницата” и са на възраст между 16 и 23 години. 57 на брой, сред тях имаше готвачи и аниматори. В дните, които бяха в Белене, те помагаха на нашите болни и самотни баби и дядовци - боядисваха стени, порти и тавани, почистваха градините и дворовете. Посетиха и почистиха част от сградите на Втори обект, както бе се случило през месец май с доброволци от Белене, а също и боядисваха оградата и пейките в ОУ „Васил Левски”.
„Те дойдоха, за да сложат семената на доброто в нашия град. Те ще запомнят нивото на нашия живот. Ще се надявам да останат с чувство на удовлетворение”, сподели католическият свещеник отец Паоло Кортези пред ДН, по чиято покана бяха италианските гости в Белене.

Ивелин Кърчев,
град Белене

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

Нова инициатива за АЕЦ "Белене" от

Прочети повече за Нова инициатива за АЕЦ "Белене" от кмета на крайдунавския град Петър Дулев Организиране на Международен форум около 20 януари 2013 година (дни преди датата за референдум) по темата АЕЦ „Белене”, предлага Кметът на крайдунавския град Петър Дулев. Съгласие за уч...

Кандидатът на АБВ за кмет на община

Прочети повече за Кандидатът на АБВ за кмет на община Белене Красимир Грунчев Красимир Грунчев гласува в 10.40 часа в VІІ секционна избирателна комисия, разположена в СОУ „Димчо Дебелянов”. Придружаваха го съпругата му и двете му дъщери. „Гласувах за промян...