Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

Дунавски институт ще бъде създаден в Белене

 

От началото на 2012 година Асоциацията на Дунавските общини „Дунав” работи по проект „Дунавски институт за мрежи за развитие за промотиране на чуждестранните инвестиции и позитивна регионална идентичност и образ”, финансиран от Програмата за трансгранично сътрудничество Румъния-България 2007-2013 година.

Проектът се изпълнява в партньорство с Фондацията за демокрация, култура и свобода - клон Кълъраш, Румъния. Неговата цел е да създаде обща мрежа за подпомагане на икономическото развитие, привличане на чужди инвестиции и на инициативи на местния бизнес в региона.

Чрез стартирането на Дунавския институт - център за обучение на местните власти в град Белене, извършването на проучвания, относно чуждите инвестиции в Дунавския регион на двете страни, създаването на бази данни с информация за тях и издаването на наръчници по темата, АДО „Дунав” се стреми да постави началото на амбициозна инициатива за местно развитие.

Петър Стойков, координатор проекти в АДО „Дунав”

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

120 години читалище в Белене

Прочети повече за 120 години читалище в Белене   Читалището винаги е било, е и ще продължи да бъде притегателен културен център. То създава, опазва и разпространява духовните ценности, развива творческите заложби и задоволява културнит...

СОУ "Димчо Дебелянов" с нов директо

Прочети повече за СОУ "Димчо Дебелянов" с нов директор за един ден Елия Босилкова от 12 клас бе директор на СОУ "Димчо Дебелянов" в Деня на ученическо самоуправление. Една от дейностите на Елия като директор бе отменянето на традиционната лекоатлетическа...