Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

Зачестиха телефонните измами в Община Белене

Отново зачестиха телефонните измами на територията на община Белене, информират от ръководството на РУП - Белене. Без дори да подозирате, по телефона (домашен, мобилен или служебен) може да получите обаждане и да ви бъде поискана определена сума пари по различни причини. Сред най-често използваните от измамниците причини са за проблеми на ваши близки с полиция, правосъдие или откуп за отвличане. При подобен случай, РУП-Белене съветва:

- Ако получите телефонно обаждане, в което ви се поиска определена сума пари, не предприемайте инициативата да водите разговора! Не разказвайте подробности за вашия личен живот, както и този на приятелски семейства!

- Незабавно направете опит да се свържете с вашите близки, за които се твърди, че имат нужда от финансова помощ!

- Обадете се на тел. 112 или в полицията, защото само така ще бъде осуетена измамата и ще дадете възможност на разследващите органи да задържат конкретни лица от измамната група!

Дунавски Новини

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

Военно формирование 28880 - Белене

Прочети повече за Военно формирование 28880 - Белене отбеляза празника на инженерни войски На 13 септември личният състав на военно формирование 28880 - Белене тържествено отбеляза празника на Инженерни войски и 134 години от създаването им. Празничните мероприятия започнаха с привет...

Рибарите по река Дунав с нови искан

Прочети повече за Рибарите по река Дунав с нови искания Сдружение на професионалните рибари от община Белене „Рибел”, съвместно с общинската администрация, организира пореден форум за проблемите на рибарите по река Дунав. Срещата се проведе ...