Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

За снежното семейство в Белене

За рубриката "Фотооко" Александра Георгиева (12 г.) от Белене ни изпрати снимки и текст за ваканционното й приключение, заедно с нейни приятели.

Всичко започна, когато с моята сестричка Ермена (5 г.) излязохме в неделния ден (2 февруари) за малка разходка с шейната в междублоковото пространство на детската площадка на 1/15 и 2/15. Аз предварително си бях наумила да направим снежен човек, но мислех да е по-малък. Но след като излязохме, се видяхме с нашата приятелка Мария Николаева (9 г.) и решихме да направим огромен снежен човек. Тогава аз започнах да правя най-голямата топка, Мими - средната, а Ерменка - главата. По едно време се появи нашият приятел Димитър Иванчев - Митко (9 г.), който също се присъедини в правенето на снежното човече. За издигането и украсата му ни помогна бащата на Мими. Мама също се включи и така, с малко фантазия, след час и половина се появи Miss Snowy (името на снежната госпожица). Всички много й се радвахме. Видяхме, че и други хора се спираха, за да я снимат, което означаваше, че се харесва и на останалите. Така се роди идеята за Mr. Snow (мъжът на вече Mrs. Snowy). На следващия ден решихме да направим и него. Отново изнесохме украса и се получи страхотна снежна двойка. Но това не ни стигаше, решихме да направим още две човечета - децата Петнайско и Петнайска. Ще ме попитате, защо ги нарекохме така?! Защото нашият блок е 1/15. Решихме да ги украсим по-семпло. В игрите ни се включи и нашата приятелка Емилия (14 г.). Тя също много ни помогна.
 

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

Кметът на Белене Милен Дулев предпр

Прочети повече за Кметът на Белене Милен Дулев предприема действия в защита на добросъвестните земеделски стопани в Белене Кметът на община Белене Милен Дулев и адвокат Ирина Чоранова ще присъстват утре - 27 януари, на извънредно заседание на Комисията по земеделието и храните към Народното събрание. На заседанието щ...

Беленски каратеки с медали

Прочети повече за Беленски каратеки с медали   Годжу карате клуб „Алеко” взе участие в Националната купа „Хасково” за деца и младша възраст. Състезанието се проведе на 27 и 28 октомври в град Хасково и в него ...