Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

Изложбата-базар на СОУ "Димчо Дебелянов" пожъна успех

При изключителен интерес премина изложбата-базар в СОУ „Димчо Дебелянов” по време на празничните за училището дни. Голяма част от творбите са изкупени, а сред притежателите им вече са кметът на община Белене Момчил Спасов, учители, ученици и жители на града.
„Всички 14 ученици от Клуб по приложни изкуства „За по-красив свят” се постараха за изложбата-базар. Използвахме природни и рециклирани материали, които чрез декупаж, папер-арт техники и други, превърнахме в пана, кошници, цветя, сувенирни предмети”, съобщи ръководителката на Клуба Емилия Николова.
„Събраната сума ще бъде използвана за благотворителност, но предстои вземане на конкретно решение за изразходването й”, категорични са от ръководството на СОУ „Димчо Дебелянов”.
Младите творци от Клуб по приложни изкуства „За по-красив свят” изработват великденска украса. След това стартират подготовка за нова изложба-базар. Тя, по предложение на кмета на общината Момчил Спасов, ще бъде включена в празничната програма, посветена на 50 години от обявяването на Белене за град в началото на септември.

Ралица Господинова

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

„Балкан фолк 2014”

Прочети повече за „Балкан фолк 2014” На провелия се XVІІІ Старопланински събор „Балкан фолк 2014” Група за стари градски песни „Беленка” при НЧ „Христо Ботев - 1892” - Белене получи Почетна грамота,...

Учители и родители срещу агресията

Прочети повече за Учители и родители срещу агресията в ОДЗ "Мечта" ОДЗ "Мечта" на 31 октомври проведе редица инициативи във връзка с Ден на "Ученето през целия живот" в Плевенска област по проект NELLII. За детската агресия пред родители говори...