Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

Ирина Бучева с надежда и вяра !

От 5 октомври младата жена от Белене Ирина Бучева, която е парализирана напълно от 2013 година и чиято история докосна хиляди хора, е в руската клиника Неутровита. Придружава я майка й. От 6 октомври Ирина е подложена на редица изследвания. Всекидневни са масажите и рехабилитационните дейности.
„Ирина се шегува в разговорите ни по телефона, смее се и звучи спокойна”, съобщиха за ДН нейни приятелки. Те разказаха още, че в клиниката Ирина се е запознала с много хора в нейното положение, което й влияе добре.
На 6 ноември в страницата ИРИНА Бучева във Фейсбук бе публикувана следната информация: „Приятели, щастливи сме! Ние, Ирина, майка й и всички нейни роднини, не можем да повярваме, че мечтата ни вече е факт! Днес бе направена първата вливка на стволови клетки на Ирина. За момента тя се чувства добре. Ако всичко е наред, в сряда (11 ноември) ще лети за България. Благодарение на вас и добрите ви сърца, благодарение на това, че не ни изоставихте нито за миг, благодарение на това, че направихте нашата кауза и ваша. Благодарим ви!
P.S. Съвсем скоро ще подновим активната кампания за събиране на средства за следващото заминаваме на Ирина. Имаме идеи за кампанията, но сме готови да чуем и предложения от вас.”
До редакцията на в. „Дунавски новини” получихме писмо до Ирина от Бистра Кралева - председател на Пенсионерски клуб „Надежда” - Белене. Публикуваме го без редакция.
Скъпа Иринке,
Вече пътуваш или си вече в Москва. Дано по пътя или там - в Голямата Русия, срещнеш БЯЛАТА ЛЯСТОВИЦА и се върнеш със сбъдната мечта, че ще оздравееш и ще прегърнеш рожбата си.
Ние, пенсионерите от Клуб „Надежда”, таим в сърцето си голямата НАДЕЖДА, че всичко това ще се случи. Радваме се, че бяхме част от сърцатите хора в града ни, които искат да ти помогнат. Затова по инициатива на г-жа Мария Вакинова организирахме по време на празниците в града ни изложба в ПК „Надежда” от гоблени, ръчни плетива и скъпи „спомени” от раклите на нашите баби. Всичко беше изработено от талантливите ръце на жени-членове на нашия клуб. Стотици хора я посетиха през тези четири дни и дадоха своята скромна лепта за теб...
Мило момиче, БЯЛАТА ЛЯСТОВИЦА съществува. Много хора са я срещали, ще я срещнеш и ти. НИЕ СМЕ С ТЕБ и АКО ТРЯБВА, ЩЕ Я ТЪРСИМ ЗАЕДНО! И ще я намерим. Аз все още вярвам, че доброто съществува в този объркан, комерсиален свят.
Очакваме да се върнеш с НАДЕЖДА!

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

"Маусчетата" от ОДЗ "Знаме на мира"

Прочети повече за "Маусчетата" от ОДЗ "Знаме на мира" - малки предприемачи Открит урок на тема „Бизнесът в моя град” се проведе днес - 20 ноември, с децата от ІV Подготвителна група на ОДЗ „Знаме на мира”-Белене. Урокът е част от серията инициативи...

Споделена радост

Прочети повече за Споделена радост В празник се превърна датата 1 април 2015 година за Габриела Георгиева Димитрова и Ивайло Валентинов Иванов - роди им се първа рожба! Точно в 19 часа на бял свят се появи Ивайла. Малката госпожица ...