Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

Ирина Бучева с надежда и вяра !

От 5 октомври младата жена от Белене Ирина Бучева, която е парализирана напълно от 2013 година и чиято история докосна хиляди хора, е в руската клиника Неутровита. Придружава я майка й. От 6 октомври Ирина е подложена на редица изследвания. Всекидневни са масажите и рехабилитационните дейности.
„Ирина се шегува в разговорите ни по телефона, смее се и звучи спокойна”, съобщиха за ДН нейни приятелки. Те разказаха още, че в клиниката Ирина се е запознала с много хора в нейното положение, което й влияе добре.
На 6 ноември в страницата ИРИНА Бучева във Фейсбук бе публикувана следната информация: „Приятели, щастливи сме! Ние, Ирина, майка й и всички нейни роднини, не можем да повярваме, че мечтата ни вече е факт! Днес бе направена първата вливка на стволови клетки на Ирина. За момента тя се чувства добре. Ако всичко е наред, в сряда (11 ноември) ще лети за България. Благодарение на вас и добрите ви сърца, благодарение на това, че не ни изоставихте нито за миг, благодарение на това, че направихте нашата кауза и ваша. Благодарим ви!
P.S. Съвсем скоро ще подновим активната кампания за събиране на средства за следващото заминаваме на Ирина. Имаме идеи за кампанията, но сме готови да чуем и предложения от вас.”
До редакцията на в. „Дунавски новини” получихме писмо до Ирина от Бистра Кралева - председател на Пенсионерски клуб „Надежда” - Белене. Публикуваме го без редакция.
Скъпа Иринке,
Вече пътуваш или си вече в Москва. Дано по пътя или там - в Голямата Русия, срещнеш БЯЛАТА ЛЯСТОВИЦА и се върнеш със сбъдната мечта, че ще оздравееш и ще прегърнеш рожбата си.
Ние, пенсионерите от Клуб „Надежда”, таим в сърцето си голямата НАДЕЖДА, че всичко това ще се случи. Радваме се, че бяхме част от сърцатите хора в града ни, които искат да ти помогнат. Затова по инициатива на г-жа Мария Вакинова организирахме по време на празниците в града ни изложба в ПК „Надежда” от гоблени, ръчни плетива и скъпи „спомени” от раклите на нашите баби. Всичко беше изработено от талантливите ръце на жени-членове на нашия клуб. Стотици хора я посетиха през тези четири дни и дадоха своята скромна лепта за теб...
Мило момиче, БЯЛАТА ЛЯСТОВИЦА съществува. Много хора са я срещали, ще я срещнеш и ти. НИЕ СМЕ С ТЕБ и АКО ТРЯБВА, ЩЕ Я ТЪРСИМ ЗАЕДНО! И ще я намерим. Аз все още вярвам, че доброто съществува в този объркан, комерсиален свят.
Очакваме да се върнеш с НАДЕЖДА!

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

5 050 000 лв. е бюджетът на Белене

Прочети повече за 5 050 000 лв. е бюджетът на Белене за 2013 „Скромен бюджет за 2013 година” - така го определи Кметът на общината Петър Дулев. Затова и целите му са скромни - запазване на финансова стабилност и успешна реализация на спечелените ...

До Ралица Господинова

Прочети повече за До Ралица Господинова Рали, надяваме се да публикуваш писмото, което ти изпращаме! Нека чрез вестника то достигне до всички хора, които помогнаха на нас и Ирина! За пореден път ти благодарим много! Здравейте, доб...