Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

Карнавал в католическа църква

Карнавал за малки и големи организира католическа енория „Рождение на Блажена Дева Мария” на 1 март от 15.00 часа. Веселото събитие се състоя в Центъра за културно и религиозно възпитание „Бл. Евгений Босилков”.
Принцеси, кралици, вещици, Пипи Дългото чорапче, Батман, Дарт Вейдър, палячо бяха само част от превъплъщенията на присъстващите. Енорийският свещеник също се бе маскирал. Той бе избрал ролята на ловец на комари (комароубиец). В продължение на часове децата танцуваха, отговаряха на гатанки, участваха в забавни игри, в които се включваха и родителите им. Възрастните енориаши също се забавляваха на карнавала. Те пяха песни, разказваха истории. За всички присъстващи организаторите бяха предвидили подаръци и почерпка.
Карнавалът в католическата църква в Белене се организира за четвърта поредна година и подражава на карнавалите, характерни за цяла Европа, провеждащи се в навечерието на Великденските пости.

Ралица Господинова

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

ФУТБОЛ В „БОДРА СМЯНА”

Прочети повече за ФУТБОЛ В „БОДРА СМЯНА” ФУТБОЛ В ОДЗ „БОДРА СМЯНА” - БЕЛЕНЕ 60 деца от беленското детско заведение „Бодра смяна” за втора поредна година работят по проект „Футбол в ОДЗ „Бодра смян...

Петър Върбанов

Прочети повече за Петър Върбанов На всички от ХК „Дунав”, на любителите на хандбала в Белене и на жителите на общината пожелавам здраве, любов и успехи през Новата година. Нека са много поводите за радост и гордост с у...