Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

Карнавал в католическа църква

Карнавал за малки и големи организира католическа енория „Рождение на Блажена Дева Мария” на 1 март от 15.00 часа. Веселото събитие се състоя в Центъра за културно и религиозно възпитание „Бл. Евгений Босилков”.
Принцеси, кралици, вещици, Пипи Дългото чорапче, Батман, Дарт Вейдър, палячо бяха само част от превъплъщенията на присъстващите. Енорийският свещеник също се бе маскирал. Той бе избрал ролята на ловец на комари (комароубиец). В продължение на часове децата танцуваха, отговаряха на гатанки, участваха в забавни игри, в които се включваха и родителите им. Възрастните енориаши също се забавляваха на карнавала. Те пяха песни, разказваха истории. За всички присъстващи организаторите бяха предвидили подаръци и почерпка.
Карнавалът в католическата църква в Белене се организира за четвърта поредна година и подражава на карнавалите, характерни за цяла Европа, провеждащи се в навечерието на Великденските пости.

Ралица Господинова

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

ПОЧИСТВАНЕ НА ДЕТСКИ ПЛОЩАДКИ

Прочети повече за ПОЧИСТВАНЕ НА ДЕТСКИ ПЛОЩАДКИ На 21 юли сдружение „Анима”, съвместно с Община Белене, проведе почистване на детската площадка в междублоковото пространство на квартал 42. В акцията се включиха няколко членове на сдр...

МЛАДОЖЕНЦИ

Прочети повече за МЛАДОЖЕНЦИ Добри Иванов Мединцов и Мария Павлова Босилкова сключиха граждански брак на 5 май 2014 година. Желаем на семейство Мединцови много безоблачни дни, любов и щастие! — с Maria Medincov...