Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

Красимир Тодоров: Заиграването с етническата карта е изключително опасно!

Заиграването с етническата карта и опитите за противопоставяне на различните етноси са рискови и опасни. Това обяви лидерът на ППО на ПП "Нова Зора" - Белене. Той се противопоставя публично на опитите историята да се използва за политически цели, за да се втвърди електоратът на една или друга политическа сила. Красимир Тодоров алармира, че през последните седмици са налице немалко провокации към гражданите в Белене и се наблюдават усилия те да бъдат разделени, особено в интернет пространството и най-вече в социалната мрежа Фейсбук. Това се прави единствено с политическа цел, категоричен е Тодоров. Според него с тези ходове се цели консолидация на електоратите на различни политически сили предвид създалата се обстановка на протести в страната.
Българите винаги са живели в мир с малцинствата в страната и най-вече с етническите турци и сме били за пример в световен мащаб. Всяка непремерена крачка може да доведе до трайни деформации в обществото, които с десетилетия няма да можем да заличим! Според г-н Тодоров трябва да се внимава много в постъпките, защото ситуацията наистина е взривоопасна – на този етап трябва да се опитаме да удържим мира.
Красимир Тодоров сподели и своето мнение относно бежанската вълна в България. Той продължава да напомня, че в Турция няма военен конфликт и никой не гони бежанците от там!
Ако са бежанци, има български, гръцки и кипърски консулства из цяла Турция, и могат да отидат там за издаване на визи, а не да ползват услугите на криминални каналджийски структури. Ако наистина са бежанци защо плащат, за да се крият през горите?
Откъде българските и гръцки власти да знаят какви са тези хора, при положение, че масово идват без документи? Вече има редица случаи на престъпници, които се представят с нови имена и  влизат в България и Гърция. Арабски се говори повече от 1 млрд. души на територия от Атлантическия до Индийския океан – всеки може да каже, че е откъдето си иска. Много бойци на Ал Кайда са изтласквани от конфликта и търсят нови страни, за да се внедрят там.
Колко още хора може да приемем, при положение, че останалите страни в ЕС си сложиха квоти?

Трите християнски държави, които са предният пост на Европа на границата с мюсюлманския свят и Азия, са подложени на безпрецедентен международен натиск, както и на натиск от вътрешни либерални лобита, да приемат безконтролно нелегални емигранти, които вече не могат да обслужват, обгрижват, финансират и контролират.
България не бива да се огъва! Отпор!  България над всичко!

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

Първи учебен ден в Белене - 2013 г.

Прочети повече за Първи учебен ден в Белене - 2013 г. В 9.30 часа на днешния 16 септември, с химна на Р България, започна първият учебен ден в ОУ "Васил Левски" и СОУ "Димчо Дебелянов" в Белене. За първи път училищния праг прекрачв...

Мерки за предотвратяване на наводне

Прочети повече за Мерки за предотвратяване на наводнения в гр. Белене Напредък на дейностите по Договор BG161PO001/4.1-04/2010/027. В изпълнение на договора по Оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013”, към настоящия момент Община Белене е п...