Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

Красимир Тодоров за отстраняването на Стефан Николов от Обс Белене

Изявление на политолога, лидер на ППО на ПП "Нова Зора" и общински съветник в ОбС - Белене г-н Красимир Тодоров по повод гласуването в Общински съвет Белене предсрочно прекратяване на правомощията на г-н Стефан Николов - председател на ОбС Белене.

С таен вот на заседание на ОбС - Белене, проведено на 20:09.2013г. беше гласувано предсрочно прекратяване на правата на Стефан Николов - председател на ОбС - Белене. Гласуването премина по следния начин: 9 от съветниците гласуваха "ЗА" прекратяването, 7 гласуваха "ПРОТИВ" и 1 "ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ". До това се стигна, след като общинските съветници от групата на МК "Коалиция бъдеще за Община Белене", ПП ГЕРБ и МК "Демократи и земеделци за Белене" внесоха искане, подписано от всичките съветници от посочените по-горе политически сили. Искането беше провокирано от абсолютното разочарование, което изпитаха при неуспешния опит да наложат своя кандидатура за временно изпълняващ длъжността кмет, когото те се опитаха да наложат като предварително бяха сформирали бърза коалиция, която досега не е съществувала. Явно интересите на някого са били доста засегнати, предвид факта, че изведнъж 3 политически формации започнаха спешно да говорят на един и същ език, което през последните 2 години не се е случвало. Аргументите, които бяха посочени в искането за отстраняването на г-н Николов от заемания от него пост са абсолютно безпочвени и незаконосъобразни. Политическото говорене на някои от колегите в ОбС - Белене беше толкова безсмислено, че досега никога не бях чувал по-безпочвени обвинения. Четоха се речи от листи, които са копирани от интернет. В крайна сметка се стигна до едно решение, което съм убеден, че ще бъде върнато от Областния управител като незаконосъобразно, защото в закона изрично са посочени обстоятелствата и причините, при които може да бъде поискано предсрочно прекратяване на Председателя на ОбС. Предвид изборите, които предстоят и хората, за които властта е самоцел, съм убеден, че може да се очакват още доста изненади от подобен характер. Пожелавам на съгражданите си преди всичко здраве и нека на 29.09.2013г. да направят един разумен избор с ясно и бистро съзнание, за кандидатурата показваща най-високо ниво на професионализъм и партийно безпристрастие, защото властта не трябва да бъде самоцел за един истински управленец.

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

Община Белене дари имот в село Деко

Прочети повече за Община Белене дари имот в село Деков за построяване на православен параклис По предложение на кмета на Белене Милен Дулев и по молба на Църковното настоятелство към Храм "Св. Вмчк Георги Победоносец" - Белене, Общинският съвет в крайдунавския град реши да дари об...

Решения на общински съвет - Белене

Прочети повече за Решения на общински съвет - Белене Решение № 50 1. На основание чл. 21, ал. 1, т. 9 от Закона за местното самоуправление и местната администрация и чл. 12, т. 4 от Наредба № 6 за условията и реда за упражняване на правата на собст...