Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

Лорин Лоринков с успехи в плуването

Беленското 8-годишно момче Лорин Лоринов Лоринков вече има два медала от участие в две състезания по плуване. Първият е златен, който завоюва в коледен турнир, организиран от Аква център - Плевен през 2014 г. На 10 май, тази година, Лори се класира трети в дисциплина 50 м гръб във възрастова група за момчета, родени през 2006 г. Бронзовият медал е изключително ценен, тъй като той се е състезавал с по-големи от него деца. В дните 6-7 юни във Варна беленското момче ще участва в републиканско състезание по плуване, дисциплини 50 м гръб и 50 м кроул.
Лори вече три години тренира плуване в град Плевен. Първоначално два пъти седмично, а вече - четири. Негов треньор е Мая Цветанова. „Решихме да запишем Лори, тъй като ни препоръчаха плуването, за да спрат боледуванията му. На него му харесва и вече толкова време пътуваме до Плевен. Като родители се радваме, че вече не боледува, което е най-важното. Също така, че има интерес, а и успехи в плуването”, споделиха Даниела и Лорин Лоринкови.
Подобно на Лори и някои други деца от Белене, заедно с родителите си, пътуват до Плевен, за да могат за плуват в Общинския плувен комплекс до СОУ „Иван Вазов”.

Ралица Господинова

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

Истории от с.Петокладенци

Прочети повече за Истории от с.Петокладенци НЧ „Напредък 1903” - с. Петокладенци събира обичаи и традиции, характерни в миналото, а и днес за селото. Вестник „Дунавски новини” подкрепя инициативата като публикува запи...

Поклонение на остров Персин и възп

Прочети повече за Поклонение на остров Персин  и възпоменание на жертвите на тоталитаризма П Р О Г Р А М А 9.00 часа - сборен пункт: светилище Блажен Евгений Босилков, ул. „Страцин” № 2 (всички желаещи могат да посетят изложбата, посветена на мъчениците на ХХ век и Музея ...