Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

Милен Дулев е новият Кмет на Община Белене

57,19% от гласувалите жители на община Белене (2 804 гласа) избраха на втори тур кандидата на Местна коалиция „Бъдеще за община Белене” Милен Дулев за Кмет на община Белене. На балотажа на местния вот, който се проведе на 1 ноември, кандидатът на Българската социалистическа партия Момчил Спасов получи 42,81% подкрепа (2 099 гласа). Във втория тур на Местни избори 2015 в община Белене до урните излязоха 4 991 беленчани. Това определи и избирателна активност от 55,52%.
На първия тур, който бе на 25 октомври, активността бе 55,99%. Тогава гласувахме за Кмет на община, общински съветници и по националния референдум, а населените места към общината избираха и своите кметове на кметства.
Резултатите показаха, че четиримата кандидат-кметове за община Белене получиха следната подкрепа: Милен Дулев от МК „Бъдеще за община Белене” - 45,83%, Момчил Спасов от БСП - 44,58%, Красимир Грунчев от АБВ - 6,97% и Димитър Муканов от АТАКА - 2,61%.
След първия тур новоизбраните кметове на кметства са: село Бяла вода - Венцислав Петров (БСП), село Кулина вода - Румен Георгиев (независим), село Петокладенци - Марио Дончев (МК „Бъдеще за община Белене”), село Татари - Светослав Ангелов (МК „Бъдеще за община Белене”). Жителите на село Деков, след балотаж, избраха за Кмет на кметството Калин Петракиев (МК „Демократи и патриоти за Белене”).
От вота на жителите на община Белене на 25 октомври бяха разпределени мандатите в новия Общински съвет. По шест ще се местните депутати от МК „Бъдеще за община Белене” и БСП, по двама ще са от Реформаторски блок и МК „Демократи и патриоти за Белене”, а АБВ ще е представена от един общински съветник.

Ралица Господинова

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

Община Белене организира информацио

Прочети повече за Община Белене организира информационна среща по национална програма енергийна ефективност Община Белене организира информационна среща, посветена на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Тя ще се проведе на 2 декември, сряда, от 17,30 часа в зала...

Карате клуб „БЕЛЕНЕ” уч

Прочети повече за Карате клуб „БЕЛЕНЕ” участва с 4 каратеки Над 250 каратеки мериха сили в традиционния турнир по карате „Troyan Grand Prix”, който се проведе на 23.01.2016г. в град Троян. Карате клуб „БЕЛЕНЕ” участва с 4 каратеки ...