Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

Милен Дулев, зам.-кмет на община Белене: Стремим се да подобряваме инфраструктурата в общината

- Г-н Дулев, изкърпването на кои улици успя да извърши Общината през това лято?

- Дупките по улиците са обществето интересен и социално значим проблем. Всички знаем, че при по-продължителна зима дупките по платната стават още по-големи. Аз също съм шофьор и ежедневно изпитвам това неудобство.

В момента вече са изкърпени или предстои да бъдат отремонтирани улиците: „Милан Василев”, „Майор Кочев”, „Димитър Благоев”, „Възраждане”, „Светлин”, „Фердинанд Дечев”, „Патриарх Евтимий”, „Г. С. Раковски”, „Никола Алексиев”, „Малчика” и ж.п. прелеза в квартал „Лозенец”.

Както виждате, обхванати са основните улици в града, което ще облекчи движението. За съжаление, европейски пари за дупки по улиците няма, т.е. средствата за ремонтите са от общинския бюджет и няма откъде да намерим допълнителни финанси, за да разрешим този проблем по-кардинално.

- През летния сезон бяха изградени нови тротоари в града. Кажете ни малко повече за тази дейност!

- По инициатива на Общината е създадено звено за собствено производство на плочки и бордюри през зимния сезон, които се поставят през лятото. Към звеното работят 5 групи работници.

До този момент са положени 23 000 бр. нови плочки и 3 380 бордюра. Обхванати са както централната част на града, така и крайните квартали. С нови и пренаредени тротоари могат да се похвалят улиците „Александър Стамболийски”, „Фердинанд Дечев”, „Светлин”, „Слатина” и „Христо Ботев”. Направиха се и немалко тротоари пред блокове и междублокови пространства - 1/42, 2/42, 3/42, 4/73, 2/73 и 3/15 - ОУ „Васил Левски”, „Младост”. Подменен е плочникът в СОУ „Димчо Дебелянов”, направена е връзка между централна градска част и подхода към сградата на банка ДСК,  детската площадка, която е срещу сградата на Общината. Тротоари са ремонтирани в парка до бившия Сладкарски цех и до Парка на признателността (автоспирката).

Тази дейност се одобрява от жителите на общината, ето защо предвиждаме тя да продължи и през следващата година.

- Какво друго правите за развитието на града и населените места към общината?

- Стремим се да подобряваме инфраструктурата в общината. Обърнато е внимание на населените места. Поставени са дограми на Кметствата в Петокладенци и Татари, ремонтиран е Клубът на инвалида в село Деков и тоалетните помещения в Кметство - Бяла вода. В село Кулина вода, с пари от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет, са усвоени 10 000 лева за възстановяване на улици и почистване на дерета. Отново чрез средства от Междуведомствената комисия, предстои изграждане на подпорна стена на ул. „Дунав” в с. Бяла вода. Голяма заслуга за това има Кметът на общината Петър Дулев. Съвсем скоро в центъра на Петокладенци ще има монтирано оръдие, дарение от Министерството на отбраната. Инициативата за това е на Кмета на селото Марио Дончев.

В Белене в момента, чрез средства от образователното министерство, текат ремонти в училищата „Васил Левски” и „Димчо Дебелянов”. Ремонти с целеви средства се извършват и в трите обединени детски заведения  в града, като най-голям е  този в ОДЗ „Мечта”.

Искам да спомена, че Общината е предприела мерки за ограничаване на нерегламентираните сметища и тяхното почистване. Молим гражданите за съдействие за своевременно информиране, при необходимост и лично на мен, за хората, които изхвърлят битови отпадъци на нерегламентираните за това места. На нарушителите ще бъдат съставяни актове и налагани глоби. Искрено се надявам, че с общи усилия можем да се погрижим за нашия общ дом - община Белене, и да я направим такава, каквато я искаме - по-подредена и по-чиста.

Разговаря Ралица Господинова

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

Русалин Костов на 3-то място в лист

Прочети повече за Русалин Костов на 3-то място в листата на коалиция "Свобода и достойство" от област Плевен Русалин Костов е роден на 14.11.1988 г. и е на 3-то място съм в листата за парламентарните избори от област Плевен на коалиция „Център - Свобода и Достойнство”, в която влизат НДСВ с пр...

29.10.2012 - Заседание на Общински

Прочети повече за 29.10.2012 - Заседание на Общински съвет - гр. Белене На 29 Октомври (понеделник) от 14.00 часа в зала 26 на общинската администрация, Общински съвет-Белене ще проведе редовно заседание. В предварително обявения ДНЕВЕН РЕД са включени 10 точки: 1....