Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

Момичетата от ХК "Дунав" с успехи в 43-то световно първенство по хандбал

От 5 до 11 юли отборът на ХК „Дунав” - Белене (14 г. момичета - до VІІ клас) взе участие в 43 INTERAMNIA WORLD CUP в гр. Терамо (Италия). България се представи с 4 отбора - „Бъки” - Габрово (16 г. момичета); „Бъки” - Габрово (14 г. момичета); Панагюрище (14 момичета) и Белене (14 г. момичета). Тази година в 43-тия турнир по хандбал участваха 113 отбора от 35 страни на възраст от 10 до 19 години момчета и момичета. Съдиите бяха 40 души от 12 страни. На ден на 9-те игрища и зали се провеждаха около 100 срещи. Домакините организираха много емоционално откриване и закриване на турнира, като тези моменти ще бъдат дълго в сърцата на участниците. Този турнир се превърна в празник на целия град.
Във възрастова група „Момичета до 14 години“ се състезаваха общо 14 отбора, разпределени в две групи. В първия етап на състезанието играхме срещу отборите на Латвия, Франция, Полша, Италия и Тайван.
Резултати:
„Дунав” - Salospills S.S. (Латвия) 16:17
„Дунав” - E.S.B.F (Франция) 16:7
„Дунав” - 28 WROCLAW (Полша) 16:12
„Дунав” - Teramo (Италия) 20:8
„Дунав” - Taipe (Тайван) 14:18
„Дунав” - Olawa (Полша) 16:10
След приключване на мачовете се класирахме трети в нашата група и продължихме участие във втора фаза на турнира (кръстоски с другата група - 1-4 : 2-3). На четвъртфинала срещнахме отбора на Дания и загубихме с 20:14.
Крайно класиране на 14-те отбора във възраст 14 г. - момичета:
1. Дания
2. „Бъки” - Габрово (България)
3. „Панагюрище” (България)
4. „Тайпе” (Тайван)
5. „Дунав” - Белене (България)
По време на пътуването и почивния ден между двете фази на турнира българските отбори посетиха Венеция, Рим и Сан Марино.
Съставът на отбора на ХК „Дунав” - Белене:
1. Мари Пламенова Томова
2. Лорета Асенова Радославова
3. Велислава Пламенова Неделчева
4. Михаела Бисерова Петрова
5. Анджела Миленова Димитрова
6. Ани Каменова Глузова
7. Инес Илиянова Гавазова
8. Ивелина Живкова Кунова
9. Моника Свиленова Петкова
10. Преслава Илиянова Дулева
11. Ива Ивайлова Иванова
12. Ева Емилова Николова

Магдалена Вълкова,
треньор на ХК „Дунав” - Белене 

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

Нови успехи на СК по борба "Класик"

Прочети повече за Нови успехи на СК по борба "Класик" От турнир за деца в град Бургас, в който участваха 12 отбора, Спортен клуб по борба „Класик” се завърна с трето място и купа за отборно класиране с 4 медала: един сребърен на Нино Нинов...

Спортна екипировка-дарение получи С

Прочети повече за Спортна екипировка-дарение получи СК „КЛАСИК”-БЕЛЕНЕ 21 трика, 21 анцузи, 11 борцовки и 25 тренировъчни летни екипи получи като дарение Спортният клуб по борба „Класик” - Белене от Бончук Андонов - дългогодишен журналист и фотограф, отраз...