Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

НОВО СПОРТНО ИГРИЩЕ

СТРОИТЕЛСТВОТО НА НОВО СПОРТНО ИГРИЩЕ СТАРТИРАТ ОБЩИНА БЕЛЕНЕ И ХАНДБАЛЕН КЛУБ „ДУНАВ”

На 22.12.2014 г. бе даден старт за изпълнение на проект „Изграждане на игрище за хандбал и волейбол”, намиращо се в спортен комплекс „Гигант” (на юг от бившия плувен басейн). Проектът се финансира по Договор № 15/321/01347 от 05.04.2013 г. за отпускане на безвъзмездна финансова помощ по мярка 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селски райони” по Програма за развитие на селските райони за периода 2007-2013 г., подкрепена от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони. Стойност: 401 798 лв. Срок за завършване: 31.05.2015 г. Изпълнител: ЕТ „Металик - Иван Михайлов” - гр. Пловдив.
Игрището за хандбал е ситуирано с ос изток-запад и е с размери 40/20 м. На същата площ ще се изградят две волейболни игрища с ос север-юг с размери 18/9 м. Настилката ще се подмени с подходящо за конкретните видове спорт многофункционално покритие. Съществуващите трибуни към игрището ще се изградят спрямо наклона на терена, съответно по три реда от север, изток и запад, и по четири реда от юг, като настилката на трибуните ще се подмени с нови тротоарни плочки, а седалките ще са от дървен импрегниран материал. Ще се постави ново осветление на игрището, включващо четири стоманотръбни стълба с височина 9 м, на които ще се разположат 24 бр. метал-халогенни прожектори.
Община Белене

Снимка: Архив
 

 

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

Успехи за беленско момиче в Испания

Прочети повече за Успехи за беленско момиче в Испания Александра Митева е родена на 19 юли 2004 година. Нейните баба и дядо - Снежана и Петър Тодорови, от 1988 г. живеят в Белене и са едни от многото работници, дошли и останали в града ни, заради втор...

2 МЕДАЛА ОТ НАЦИОНАЛНО ПЪРВЕНСТВО

Прочети повече за 2 МЕДАЛА ОТ НАЦИОНАЛНО ПЪРВЕНСТВО 2 МЕДАЛА ОТ НАЦИОНАЛНО ПЪРВЕНСТВО ПО КАРАТЕ ЗА „БЕЛЕНЕ” Държавно първенство по Карате за всички възрасти е ежегодно двудневно състезание. Домакин на тазгодишното издание бе Албена,...