Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

Народна мисия в Белене

В продължение на седмица (21-28 октомври) католическата общност в Белене проведе Народна Мисия. За вярващите това е необикновен момент, наситен с евангелизация и обновяване на вярата чрез посещения на семейства, срещи, молитви, изповеди, Евхаристия.

За последен път Народна Мисия в града е имало през далечната 1946 година. Целта й е да засили вярата и приближаване към Бога и неговите дарове - Вяра, Надежда и Любов.

Възобновяването на Народната Мисия е в чест на новия енорийски свещеник - отец Павел, откриването от папа Бенедикт XVI на Годината на Вярата, което пък съвпадна с 50-годишнината от откриването на Втория ватикански събор и предхожда юбилейните чествания, посветени на 60 години от мъченичеството на блажен Евгений Босилков. Участие в нея взеха всички отци-пасионисти от Епархията, сестрите, както и цялата енорийска общност.

Дунавски Новини

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

Парад на приказните и анимационни г

Прочети повече за Парад на приказните и анимационни герои На 31.10.2012 година в град Белене библиотеката при НЧ „Христо Ботев-1892” организира Парад на приказните и анимационните герои, който беше по повод отбелязването на 120-тата годишнина ...

Честване празника на Инженерни войс

Прочети повече за Честване празника на Инженерни войски в Белене - 2013 г. Празникът на Инженерни войски и 135 години от създаването им отбеляза днес - 13 септември, 55-и инженерен полк - Белене. Честването във Военно формирование 28880 започна в 9.30 часа с тържествено с...