Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

Народна мисия в Белене

В продължение на седмица (21-28 октомври) католическата общност в Белене проведе Народна Мисия. За вярващите това е необикновен момент, наситен с евангелизация и обновяване на вярата чрез посещения на семейства, срещи, молитви, изповеди, Евхаристия.

За последен път Народна Мисия в града е имало през далечната 1946 година. Целта й е да засили вярата и приближаване към Бога и неговите дарове - Вяра, Надежда и Любов.

Възобновяването на Народната Мисия е в чест на новия енорийски свещеник - отец Павел, откриването от папа Бенедикт XVI на Годината на Вярата, което пък съвпадна с 50-годишнината от откриването на Втория ватикански събор и предхожда юбилейните чествания, посветени на 60 години от мъченичеството на блажен Евгений Босилков. Участие в нея взеха всички отци-пасионисти от Епархията, сестрите, както и цялата енорийска общност.

Дунавски Новини

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

Споделена радост

Прочети повече за Споделена радост На 1 април 2015 година, в 16.12 часа, се роди вторият син на семейство Галя и Светлин Стефанови. Те му дават името Боримир. Младият господин тежи 3,150 кг и е висок цели 50 см. Той си има и батко -...

Важно! Ваксинират по въздух срещу б

Прочети повече за Важно! Ваксинират по въздух срещу бяс! Ветеринарните лекари препоръчват хората да не ги пипат с незащитени ръце!!! Българска агенция по безопасност на храните провежда втората за тази година ваксинация по въздух срещу бяс при дивите...