Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

Народна мисия в Белене

В продължение на седмица (21-28 октомври) католическата общност в Белене проведе Народна Мисия. За вярващите това е необикновен момент, наситен с евангелизация и обновяване на вярата чрез посещения на семейства, срещи, молитви, изповеди, Евхаристия.

За последен път Народна Мисия в града е имало през далечната 1946 година. Целта й е да засили вярата и приближаване към Бога и неговите дарове - Вяра, Надежда и Любов.

Възобновяването на Народната Мисия е в чест на новия енорийски свещеник - отец Павел, откриването от папа Бенедикт XVI на Годината на Вярата, което пък съвпадна с 50-годишнината от откриването на Втория ватикански събор и предхожда юбилейните чествания, посветени на 60 години от мъченичеството на блажен Евгений Босилков. Участие в нея взеха всички отци-пасионисти от Епархията, сестрите, както и цялата енорийска общност.

Дунавски Новини

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

Проект по програма "Спорт за децата

Прочети повече за Проект по програма "Спорт за децата в детските градини" - 2015 За трета поредна година децата от ОДЗ „Бодра смяна” - Белене тренират футбол. Проектът е на ФК „Гигант” - Белене, а ползватели са децата от детското заведение. Треньор отнов...

През експецидиция "Персина" до прир

Прочети повече за През експецидиция "Персина" до природен парк "Персина" Към училище „Димчо Дебелянов” през 1977 година бе сформиран кръжок по защита на природата с ръководител учителката-биоложка Анка Врайкова. В следващата година с резултатите от проучвани...