Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

Народна мисия в Белене

В продължение на седмица (21-28 октомври) католическата общност в Белене проведе Народна Мисия. За вярващите това е необикновен момент, наситен с евангелизация и обновяване на вярата чрез посещения на семейства, срещи, молитви, изповеди, Евхаристия.

За последен път Народна Мисия в града е имало през далечната 1946 година. Целта й е да засили вярата и приближаване към Бога и неговите дарове - Вяра, Надежда и Любов.

Възобновяването на Народната Мисия е в чест на новия енорийски свещеник - отец Павел, откриването от папа Бенедикт XVI на Годината на Вярата, което пък съвпадна с 50-годишнината от откриването на Втория ватикански събор и предхожда юбилейните чествания, посветени на 60 години от мъченичеството на блажен Евгений Босилков. Участие в нея взеха всички отци-пасионисти от Епархията, сестрите, както и цялата енорийска общност.

Дунавски Новини

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

АНАЛИЗ НА РУП - БЕЛЕНЕ ЗА 2014 Г.

Прочети повече за АНАЛИЗ НА РУП - БЕЛЕНЕ ЗА 2014 Г. АНАЛИЗ НА ДЕЙНОСТТА НА РУП - БЕЛЕНЕ ЗА 2014 ГОДИНА Подробно четете на страница 2 I. ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НА ПРЕСТЪПНОСТТА (Показателите се отнасят за Криминална полиция) От горните данни е ви...

ЦСРИ В БЕЛЕНЕ НАВЪРШИ 1 ГОДИНА

Прочети повече за ЦСРИ В БЕЛЕНЕ НАВЪРШИ 1 ГОДИНА С изложба-базар и Дни на отворени врати Центърът за социална рехабилитация и интеграция за деца и младежи с увреждания в Белене отбеляза първия си рожден ден. Изложбата-базар бе разположена във ф...