Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

Народна мисия в Белене

В продължение на седмица (21-28 октомври) католическата общност в Белене проведе Народна Мисия. За вярващите това е необикновен момент, наситен с евангелизация и обновяване на вярата чрез посещения на семейства, срещи, молитви, изповеди, Евхаристия.

За последен път Народна Мисия в града е имало през далечната 1946 година. Целта й е да засили вярата и приближаване към Бога и неговите дарове - Вяра, Надежда и Любов.

Възобновяването на Народната Мисия е в чест на новия енорийски свещеник - отец Павел, откриването от папа Бенедикт XVI на Годината на Вярата, което пък съвпадна с 50-годишнината от откриването на Втория ватикански събор и предхожда юбилейните чествания, посветени на 60 години от мъченичеството на блажен Евгений Босилков. Участие в нея взеха всички отци-пасионисти от Епархията, сестрите, както и цялата енорийска общност.

Дунавски Новини

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

КЛУБ „НАДЕЖДА”

Прочети повече за КЛУБ „НАДЕЖДА” ПЕСНИОНЕРИТЕ ОТ КЛУБ „НАДЕЖДА” ГОСТУВАХА НА ДОМА ЗА СТАРИ ХОРА В СВИЩОВ „Не е изкуство да остаряваш, а с достойнство да носиш старостта.” Гьоте От Пенсионерск...

Деца от групите по катехизис в Беле

Прочети повече за Деца от групите по катехизис в Белене посетиха възрастни и болни хора В навечерието на Рождество Христово деца от групите по катехизис към енория „Света Богородица” - Белене посетиха възрастни и болни хора от нашия град. С коледни песни и наричания за здр...