Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

На "Ти" със Симеон Гаспаров

Симеон Гаспаров: "Политиката в България е съсредоточена на национално ниво"

Много неща свързват журналиста и писателя с Белене

Симеон Гаспаров е роден в София на 24 декември 1965 година. Баща му Йосиф е с хърватски произход, а майка му Петра Генова (Пенка) е от Белене. През 1991 година Симеон завършва "Българска филология" в СУ "Св. Климент Охридски". Работи като политически журналист във в. "Новинар". Шест години по-късно - през 1997-ма, любовта го отвежда в "страната на неограничените възможности". Със съпругата си Лалита-Луиза живеят в Чикаго и имат две дъщери - Анджелина и Палома, които знаят български език. В САЩ Мони (както го наричат всички) продължава обучението си и през 2003 година завършва Чикагския университет и става Мастер в сферата на свободните науки - литература, антропология и социология. Въпреки това, не оставя журналистическото перо - кореспондент е на в. "Труд" и на "Нова телевизия". В САЩ негови коментари са излизали във вестниците "Дейли Хералд" и "Нортуест Хералд". Сътрудничил е и на други американски и български медии.
Симеон Гаспаров има издадени стихосбирка "Театър на Не абсурда" (1992 г.), роман "Врати от небеса или когато Джими Хендрикс беше българин" (2010 г.) и "Бизони край Дунава" (2013 г.). Новият му роман бе представен в България на 23 октомври в Американския център на Столична библиотека в София.

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

На "Ти" със Симеон Гаспаров

Прочети повече за На "Ти" със Симеон Гаспаров Симеон Гаспаров: "Политиката в България е съсредоточена на национално ниво" Много неща свързват журналиста и писателя с Белене Симеон Гаспаров е роден в София на 24 декември 1965 ...

РУМЯНА БОГДАНОВА

Прочети повече за РУМЯНА БОГДАНОВА РУМЯНА БОГДАНОВА: „ОУ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“ Е ГОТОВО ДА ПОСРЕЩНЕ СВОИТЕ УЧЕНИЦИ” - Г-жо Богданова, броени дни остават до началото на новата учебна година. Готово ли е ОУ &bd...