Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

На "Ти" със Симеон Гаспаров

Симеон Гаспаров: "Политиката в България е съсредоточена на национално ниво"

Много неща свързват журналиста и писателя с Белене

Симеон Гаспаров е роден в София на 24 декември 1965 година. Баща му Йосиф е с хърватски произход, а майка му Петра Генова (Пенка) е от Белене. През 1991 година Симеон завършва "Българска филология" в СУ "Св. Климент Охридски". Работи като политически журналист във в. "Новинар". Шест години по-късно - през 1997-ма, любовта го отвежда в "страната на неограничените възможности". Със съпругата си Лалита-Луиза живеят в Чикаго и имат две дъщери - Анджелина и Палома, които знаят български език. В САЩ Мони (както го наричат всички) продължава обучението си и през 2003 година завършва Чикагския университет и става Мастер в сферата на свободните науки - литература, антропология и социология. Въпреки това, не оставя журналистическото перо - кореспондент е на в. "Труд" и на "Нова телевизия". В САЩ негови коментари са излизали във вестниците "Дейли Хералд" и "Нортуест Хералд". Сътрудничил е и на други американски и български медии.
Симеон Гаспаров има издадени стихосбирка "Театър на Не абсурда" (1992 г.), роман "Врати от небеса или когато Джими Хендрикс беше българин" (2010 г.) и "Бизони край Дунава" (2013 г.). Новият му роман бе представен в България на 23 октомври в Американския център на Столична библиотека в София.

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

На "Ти" с NOTH

Прочети повече за На "Ти" с NOTH „NOTH” е беленска група, създадена през 2010 година от четири момчета - Здравко Перников (вокал и китара), Николай Ангелов (китара), Никола Любенов (бас китара) и Божидар Кунов (барабан...

СПОДЕЛЕНА РАДОСТ

Прочети повече за СПОДЕЛЕНА РАДОСТ Лорена Людмилова Ганкова се роди на 13.07.2014 г. (неделя) в 20.14 часа. Щастливите родители на Лорена са Мария Георгиева Ганкова и Людмил Златков Ганков. Желаем им здраве и много щастливи мигове...