Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

Нека ни чуят. Да кажем "ДА" на референдума за ядрената енергетика в България.

ЗАЩО ДА - Защото имам право да гласувам и избирам България да се развива.
Защото България е член на елитния „Ядрен клуб на Света”. Една от тринадесетте държави в Европа, които имат право да строят нова атомна електроцентрала.
Защото България е единствена страна в региона на Югоизточна Европа, която все още има потенциала, възможностите, знания и хората да развива ядрена енергетика.
Защото искам моите деца и внуци да живеят в развита страна, да намират реализацията си тук и да не бъдат принуждавани да слугуват в чужбина.
Защото искам родината ми да продължи да дава възможности българи да са водещите световни специалист в ядрената енергетика по Света.
Защото само с развитие на ядрената си енергетика, България може да остане енергиен фактор на Балканите и да продължи да изнася ток за своите съседи.
Защото ядрената енергетика произвежда „зелена” енергия – без да отделя на въглеродни и други емисии в атмосферата.
Защото искам България да се развива, да бъде енергийно независима и съвременна държава.
Защото не искам България да внася елктроенергия от Турция или Румъния на високи, пазарни цени
Защото искам евтин ток. Цената на тока от АЕЦ „Белене” ще е сравнима с тази от АЕЦ „Козлодуй” – около 4 ст/КВтч.
Защото искам чиста природа за България. Алтернативата на АЕЦ „Белене” е да добиваме шистов газ.
Защото АЕЦ „Белене” е шанс за развитие на българската енергетика, който ще гарантира сигурността и стабилноста на енергийната система, бъдещето на българската индустрия и поносими цени на тока за гражданите.
Защото проектът АЕЦ „Белене” е икономически изгоден. Според анализа на HSBC абсолютната печалба от рабатата на централата е близо 200 милиарда за 60 години експлоатация.
Защото проектът АЕЦ „Белене” е на най-ниска цена по която в момента се строи нова ядрена мощност в Света.
Защото проектът АЕЦ „Белене” е единственият проект, който е в напреднала фаза и може да стартира изграждане в рамките на година.
Защото проектът АЕЦ „Белене” е международно признат. Има издадена лицензия от Международната агенция за атомна енергия, Европейската комисия и Евроатом.
Защото проектът АЕЦ „Белене” е последна генерация ядрена технология 3+, подсигурен с технологично-обновени и допълнителни системи за безопасност.
Защото без нова атомна централа, България е застрашена от липса на електричество и потенциален внос от своите съседи. До 20 години над 70% от сегашните електроцентрали няма да съществуват.

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

ОТКРИЙТЕ ПРИЛИКИТЕ

Прочети повече за ОТКРИЙТЕ ПРИЛИКИТЕ Беленското момче Йовко Вричев - двойник на турския артист Къванч Татлъту! Така решили негови колеги от поп-фолк телевизията, за която работи като репортер в момента Йовко. PR-ът на медията направ...

Таблица от Националния референдум з

Прочети повече за Таблица от Националния референдум за община Белене ...