Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

Нека ни чуят. Да кажем "ДА" на референдума за ядрената енергетика в България.

ЗАЩО ДА - Защото имам право да гласувам и избирам България да се развива.
Защото България е член на елитния „Ядрен клуб на Света”. Една от тринадесетте държави в Европа, които имат право да строят нова атомна електроцентрала.
Защото България е единствена страна в региона на Югоизточна Европа, която все още има потенциала, възможностите, знания и хората да развива ядрена енергетика.
Защото искам моите деца и внуци да живеят в развита страна, да намират реализацията си тук и да не бъдат принуждавани да слугуват в чужбина.
Защото искам родината ми да продължи да дава възможности българи да са водещите световни специалист в ядрената енергетика по Света.
Защото само с развитие на ядрената си енергетика, България може да остане енергиен фактор на Балканите и да продължи да изнася ток за своите съседи.
Защото ядрената енергетика произвежда „зелена” енергия – без да отделя на въглеродни и други емисии в атмосферата.
Защото искам България да се развива, да бъде енергийно независима и съвременна държава.
Защото не искам България да внася елктроенергия от Турция или Румъния на високи, пазарни цени
Защото искам евтин ток. Цената на тока от АЕЦ „Белене” ще е сравнима с тази от АЕЦ „Козлодуй” – около 4 ст/КВтч.
Защото искам чиста природа за България. Алтернативата на АЕЦ „Белене” е да добиваме шистов газ.
Защото АЕЦ „Белене” е шанс за развитие на българската енергетика, който ще гарантира сигурността и стабилноста на енергийната система, бъдещето на българската индустрия и поносими цени на тока за гражданите.
Защото проектът АЕЦ „Белене” е икономически изгоден. Според анализа на HSBC абсолютната печалба от рабатата на централата е близо 200 милиарда за 60 години експлоатация.
Защото проектът АЕЦ „Белене” е на най-ниска цена по която в момента се строи нова ядрена мощност в Света.
Защото проектът АЕЦ „Белене” е единственият проект, който е в напреднала фаза и може да стартира изграждане в рамките на година.
Защото проектът АЕЦ „Белене” е международно признат. Има издадена лицензия от Международната агенция за атомна енергия, Европейската комисия и Евроатом.
Защото проектът АЕЦ „Белене” е последна генерация ядрена технология 3+, подсигурен с технологично-обновени и допълнителни системи за безопасност.
Защото без нова атомна централа, България е застрашена от липса на електричество и потенциален внос от своите съседи. До 20 години над 70% от сегашните електроцентрали няма да съществуват.

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

Нека ни чуят. Да кажем "ДА" на рефе

Прочети повече за Нека ни чуят. Да кажем "ДА" на референдума за ядрената енергетика в България. ЗАЩО ДА - Защото имам право да гласувам и избирам България да се развива. Защото България е член на елитния „Ядрен клуб на Света”. Една от тринадесетте държави в Европа, които имат пр...

Мерки за предотвратяване на наводне

Прочети повече за Мерки за предотвратяване на наводнения В изпълнение на договора по Оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013”, към настоящия момент Община Белене почти финализира своя проект: „Мерки за предотвратяване на наво...