Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

Нова и високопроходима техника за Община Белене

С доставката на снегорин (колесен трактор), окомплектован с опесъчител, в Община Белене започна оборудването с нова техника. До края на месец декември предстои доставката на цистерна за вода и високопроходим автомобил 4х4, ръчно водими снегорини, моторни лодки, както и специално противопожарно оборудване. В момента тече процедура за избор на доставчик за водолазно оборудване с прогнозна стойност 16 298,58 лв. (без ДДС).

Средствата за закупуването на техниката са осигурени по проект „Управление на извънредни ситуации, причинени от събития с опасен хидроложки, метеорологичен и природен характер” - реф. № 2(3i)-2.2-8, MIS ETC Code 142, финансиран по Програмата за трансгранично сътрудничество Румъния-България 2007-2013, Приоритетна ос 2, Ключова област на интервенция 2. Стойността на доставеното до края на годината оборудване ще е 553 524,04 лв. (без ДДС). С това ще се гарантира нова възможност на Община Белене да реагира бързо и независимо в извънредни ситуации с метеорологичен характер, при максимална грижа за хората и имуществото.

Маргарита Перникова, гл. експерт "РУП" при Община Белене

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

Румен Петков гласува в Белене

Прочети повече за Румен Петков гласува в Белене Депутатът в 41-вото Народно събрание от „Коалиция за България” Румен Петков, избран от Плевенски многомандатен избирателен район, упражни правото си на вот в Белене. Той гласува в трета...

Последвайте техния пример

Прочети повече за Последвайте техния пример   Облагородена тревна площ и засадени 8 броя декоративни храсти може да видите зад блок 2/51. Нововъведението е от първите дни на месец ноември, а инициатор е Павел Дулев, който живее на п...