Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

Нова и високопроходима техника за Община Белене

С доставката на снегорин (колесен трактор), окомплектован с опесъчител, в Община Белене започна оборудването с нова техника. До края на месец декември предстои доставката на цистерна за вода и високопроходим автомобил 4х4, ръчно водими снегорини, моторни лодки, както и специално противопожарно оборудване. В момента тече процедура за избор на доставчик за водолазно оборудване с прогнозна стойност 16 298,58 лв. (без ДДС).

Средствата за закупуването на техниката са осигурени по проект „Управление на извънредни ситуации, причинени от събития с опасен хидроложки, метеорологичен и природен характер” - реф. № 2(3i)-2.2-8, MIS ETC Code 142, финансиран по Програмата за трансгранично сътрудничество Румъния-България 2007-2013, Приоритетна ос 2, Ключова област на интервенция 2. Стойността на доставеното до края на годината оборудване ще е 553 524,04 лв. (без ДДС). С това ще се гарантира нова възможност на Община Белене да реагира бързо и независимо в извънредни ситуации с метеорологичен характер, при максимална грижа за хората и имуществото.

Маргарита Перникова, гл. експерт "РУП" при Община Белене

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

БСП открива предизборната си кампан

Прочети повече за БСП открива предизборната си кампания в Белене Във връзка с предстоящите избори за 42-ро Народно събрание, Общинското ръководство на БСП и Коалиция за България - Белене, кани всички членове, симпатизанти, граждани и гости на Белене на тържестве...

Над 70 милиона лева европейски пари

Прочети повече за Над 70 милиона лева европейски пари за Община Белене до 2012 година - Г-н Спасов, по кои оперативни програми работи в момента Община Белене? - Знаете, че има седем оперативни програми. Общините могат да бъдат ползватели на средства по четири от тях. Община Беле...