Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

Новите лица на Общински съвет - Белене за мандат 2015-2019

Веско Манолов (МК „Бъдеще за община Белене”) - ветеринарен техник:

Признание. Аз съм в местния парламент, след като получих преференция от 165 избиратели. От Деков съм и работата ми в Общинския съвет ще е насочена предимно към населените места в общината. Редно е да има по-голяма грижа за хората, живеещи в тях. Надявам се да бъда полезен! Имам опит като общински съветник 12 години, като 8 от тях са преди 10.ХI., а другите - веднага след първите демократични избори.

 

Венцислав Стойков (БСП) - лекар:

Отговорност е за мен да съм общински съветник. Целият ми трудов път е свързан с медицината и грижа за здравето на хората. Това подсказва, че работата ми в местния парламент ще е насочена към подобряване на здравните услуги в общината, както и на социалните дейности. На национално ниво в момента се предлагат промени в Закона за лечебните заведения. Обществено обсъждане върви за неврологичните отделения в болниците. МБАЛ-Белене вече има свое становище по предоставения за обществено обсъждане Проект на Наредба за определяне на пакета от здравни дейности, гарантирани от бюджета на НЗОК. Редно е и Общинският съвет да вземе отношение. Вярвам, че ще съм полезен на колегите и те ще отчетат професионализма и опита, който имам. Използвам възможността чрез Вас да им пожелая ползотворна работа през мандат 2015-2019!

 

Дора Леонова (ПП „АБВ”) - икономист: Родом съм от Ямбол, но вече 20 години живея в село Татари. Ето защо избирането ми за общински съветник приемам като доверие към мен. Надявам се да оправдая подкрепата на избирателите. С дейността ми като общински съветник ще работя за това младите хора да имат условия, за да останат тук. За това са нужни работни места, детски и учебни заведения, услуги, които да са за свободното им време. В Общинския съвет по постъпващите предложения ще гласувам по съвест. Така съм обещала на татарчани и на жителите на общината и ще спазя обещанието си. Чрез „Дунавски новини” желая спорна работа на колегите общински съветници!

 

Иван Динов (МК „Бъдеще за община Белене”) - икономист: Да съм общински съветник е нещо съвсем ново за мен - предизвикателство, отговорност, чест. Аз съм най-младият общински съветник в този местен парламент. Ще разчитам на помощта на по-опитните колеги, а пък те чрез мен ще чуват по-често желанията и предложенията на моите връстници, които (както всички казват и смятат) трябва да задържим в нашата община. Желанието ми е, а и за това ще работя, чрез моето участие в местния парламент именно младите хора да се интересуват повече от местната политика и от дейността и решенията на органите на местна власт. Вярвам, че Общински съвет-Белене ще има един успешен мандат през следващите четири години!

 

Никола Ангелов (МК „Демократи и патриоти за Белене”) - инженер: Това е ново предизвикателство за мен. Радостен съм и удовлетворен от избора на жителите на община Белене от местния вот. Чувствам по-голяма отговорност пред себе си и ще вложа цялата си енергия, знания и опит, за да работя за хората. Приоритетите на нашата Местна коалиция „Демократи и патриоти за Белене”, които ще следвам в работата си като общински съветник, са: прозрачно управление на общината, работа по привличане на бизнес и инвестиции в Белене, повече спорт и читалищна дейност. Желанието ми е иницииране на местен референдум по важни и значими въпроси за общината ни, за да се чува мнението на жителите. Не на последно място - намаляване на местните данъци.

 

Румен Арабаджиев (БСП) - икономист: За мен общински съветник в Общински съвет-Белене е поемане на голяма отговорност. Всички заедно заставаме в името на реализирането на общата ни цел - развитие на града и просперитет на гражданите от общината.

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

35 назначени лица по "Светъл лъч"

Прочети повече за 35 назначени лица по "Светъл лъч" През периода от 18 до 24 март се проведе въвеждащо обучение на 35 лица, които ще предоставят социални услуги „Личен асистент”, „Социален асистент” и „Домашен помощник&...

Стартира нов проект за асфалтиране

Прочети повече за Стартира нов проект за асфалтиране на улици и междублокови пространства На 12 юни в 13.00 часа в сградата на Община Белене, зала № 26, се проведе среща по проект: „Основен ремонт на улици в гр. Белене, с. Деков и с. Бяла вода и изграждане на междублокови простран...