Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

Новите лица на Общински съвет - Белене за мандат 2015-2019

Веско Манолов (МК „Бъдеще за община Белене”) - ветеринарен техник:

Признание. Аз съм в местния парламент, след като получих преференция от 165 избиратели. От Деков съм и работата ми в Общинския съвет ще е насочена предимно към населените места в общината. Редно е да има по-голяма грижа за хората, живеещи в тях. Надявам се да бъда полезен! Имам опит като общински съветник 12 години, като 8 от тях са преди 10.ХI., а другите - веднага след първите демократични избори.

 

Венцислав Стойков (БСП) - лекар:

Отговорност е за мен да съм общински съветник. Целият ми трудов път е свързан с медицината и грижа за здравето на хората. Това подсказва, че работата ми в местния парламент ще е насочена към подобряване на здравните услуги в общината, както и на социалните дейности. На национално ниво в момента се предлагат промени в Закона за лечебните заведения. Обществено обсъждане върви за неврологичните отделения в болниците. МБАЛ-Белене вече има свое становище по предоставения за обществено обсъждане Проект на Наредба за определяне на пакета от здравни дейности, гарантирани от бюджета на НЗОК. Редно е и Общинският съвет да вземе отношение. Вярвам, че ще съм полезен на колегите и те ще отчетат професионализма и опита, който имам. Използвам възможността чрез Вас да им пожелая ползотворна работа през мандат 2015-2019!

 

Дора Леонова (ПП „АБВ”) - икономист: Родом съм от Ямбол, но вече 20 години живея в село Татари. Ето защо избирането ми за общински съветник приемам като доверие към мен. Надявам се да оправдая подкрепата на избирателите. С дейността ми като общински съветник ще работя за това младите хора да имат условия, за да останат тук. За това са нужни работни места, детски и учебни заведения, услуги, които да са за свободното им време. В Общинския съвет по постъпващите предложения ще гласувам по съвест. Така съм обещала на татарчани и на жителите на общината и ще спазя обещанието си. Чрез „Дунавски новини” желая спорна работа на колегите общински съветници!

 

Иван Динов (МК „Бъдеще за община Белене”) - икономист: Да съм общински съветник е нещо съвсем ново за мен - предизвикателство, отговорност, чест. Аз съм най-младият общински съветник в този местен парламент. Ще разчитам на помощта на по-опитните колеги, а пък те чрез мен ще чуват по-често желанията и предложенията на моите връстници, които (както всички казват и смятат) трябва да задържим в нашата община. Желанието ми е, а и за това ще работя, чрез моето участие в местния парламент именно младите хора да се интересуват повече от местната политика и от дейността и решенията на органите на местна власт. Вярвам, че Общински съвет-Белене ще има един успешен мандат през следващите четири години!

 

Никола Ангелов (МК „Демократи и патриоти за Белене”) - инженер: Това е ново предизвикателство за мен. Радостен съм и удовлетворен от избора на жителите на община Белене от местния вот. Чувствам по-голяма отговорност пред себе си и ще вложа цялата си енергия, знания и опит, за да работя за хората. Приоритетите на нашата Местна коалиция „Демократи и патриоти за Белене”, които ще следвам в работата си като общински съветник, са: прозрачно управление на общината, работа по привличане на бизнес и инвестиции в Белене, повече спорт и читалищна дейност. Желанието ми е иницииране на местен референдум по важни и значими въпроси за общината ни, за да се чува мнението на жителите. Не на последно място - намаляване на местните данъци.

 

Румен Арабаджиев (БСП) - икономист: За мен общински съветник в Общински съвет-Белене е поемане на голяма отговорност. Всички заедно заставаме в името на реализирането на общата ни цел - развитие на града и просперитет на гражданите от общината.

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

Молебен за благоденствие и проспери

Прочети повече за Молебен за благоденствие и просперитет Църковното настоятелство при православен храм "Св. Вмч. Георги Победоносец" със съдействието на община Белене и инициативния комитет в подкрепа на "АЕЦ Белене" организират молеб...

ФА"Димум" плени Скопие

Прочети повече за ФА"Димум" плени Скопие Фолклорен ансамбъл „Димум” - Белене взе участие в ХХХVІ Международен студентски фолклорен фестивал в Скопие (Р Македония) в дните 27 юни - 1 юли. За пореден път беленските момичета и мо...