Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

Нови успехи на СК по борба "Класик"

От турнир за деца в град Бургас, в който участваха 12 отбора, Спортен клуб по борба „Класик” се завърна с трето място и купа за отборно класиране с 4 медала: един сребърен на Нино Нинов (кат. 66 кг) и три бронзови на Ивайло Пейзанов, Габриел Георгиев и Тони Пейзанов. Това е голям успех за нас, защото извън тройката останаха ЦСКА, Стара Загора, Варна.

Друг успех за клуба ни тази година е бронзовият медал на Габриел Георгиев (кат. 53 кг), който той успя да завоюва сред 35 участници на републиканско първенство. Александър Маршаков се класира на пето място. За календарната 2013 година участвахме и в състезания за кадети, на което най-добро бе представянето на Ивелин Генчев - пето място от 30 участници. В състезание за момчета нашият Радослав Недков се класира на 7 място от 30 участници.

Предстоят ни редица нови състезания. Децата ги очакват с нетърпение. Средствата, с които разполага клубът, са твърде малко и дори недостатъчни, но благодарим на общинското ръководство, което подпомага участията ни в състезанията на БФБ. В СК по борба „Класик” тренират около 50 деца, като желаещите са много повече. Не можем да обхванем всички, поради ограничените възможности на временно предоставената ни спортна база - зала във Военния клуб. Въпреки всички трудности, ние продължаваме да работим, за да са здрави децата, да прекарват част от свободното си време в спортуване и да ги възпитаваме на ред, дисциплина и общочовешки ценности.

Цветан Чоранов, председател на СК по борба „Класик”

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

18 медала за каратеките от

Прочети повече за 18 медала за каратеките от На 02 ноември в зала Универсиада, гр. София, се проведе Националния Будо фестивал, организиран от Централен полицейски карате клуб и Спортна асоциация МВР. Годжу карате клуб "Алеко" с...

Белене вече с площадка за фитнес на

Прочети повече за Белене вече с площадка за фитнес на открито Фитнес център на открито в междублоковото пространство на стр. кв. 42 в Белене официално бе открит на 25 май от 12.30 часа. Трикольорната лента прерязоха депутатът в 42-то НС Петър Дулев и заместни...