Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

ОРХАН ИСМАИЛОВ БЕ В БЕЛЕНЕ

ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪРЪТ НА ОТБРАНАТА ОРХАН ИСМАИЛОВ
БЕ В БЕЛЕНЕ

Заместник-министърът на отбраната Орхан Исмаилов и командирът на Сухопътни войски генерал-майор Андрей Боцев на 26 март бяха в Белене. Поводът бяха демонстрациите на лагерния сбор по водолазна подготовка в Сухопътните войски. Показана бе организацията на водолазните спускания в различни условия - прокарване на пътна нишка и ходене по нея на различни дълбочини, практическо спускане и изплуване с въздушно водолазно снаряжение, спускане от плаващо средство, подводни и инженерни работи, начини и способи за търсене на потънали предмети и аварирала техника.
„За пореден път българските военнослужещи доказаха, че водят задълбочена подготовка, за да поддържат необходимите способности за участие в трите мисии на армията”, каза по време на визитата си в Белене заместник-министърът на отбраната Орхан Исмаилов. Той заяви, че демонстрираните действия на водолазите са резултат от напрегнати тренировки и лични волеви качества. Заместник-министърът подчерта, че е важно армията да бъде не само добре подготвена, но и добре оборудвана. Той поясни, че отпуснатите от Министерски съвет 558 000 лв. за доставка на аварийно-спасително оборудване и индивидуални предпазни средства ще бъдат използвани и за трите вида въоръжени сили.
Командирът на Сухопътни войски генерал-майор Андрей Боцев заяви, че над 300 военнослужещи са се включили в помощ на населението при бедственото положение в Южна България. Той обясни, че те са почиствали пътища, доставяли са храна, вода и са оказвали помощ при възстановяване на електричеството в пострадалите населени места. Генерал-майор Боцев поясни, че в Сухопътни войски има 67 модулни формирования за оказване на помощ при бедствия и аварии с общ състав 1 900 военнослужещи.
Със заповед на началника на отбраната - вицеадмирал Румен Николов, бяха наградени капитан Антон Делчев и редник Тодор Йорданов от Сухопътни войски, които са участвали в обезопасяване на 2,5 км от района на инцидента в склада за боеприпаси на ВМЗ - Сопот край с. Иганово.
пресцентър Сухопътни войски
На снимката: Заместник-министърът на отбраната Орхан Исмаилов награждава командира на формированието в Белене полковник Росен Арабаджиев с плакет на МО

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

Коментари след националното допитва

Прочети повече за Коментари след националното допитване на 27 Януари Петър Дулев, Кмет на община Белене: Като Кмет съм изключително удовлетворен от голямата активност, която показаха гражданите на община Белене в участието си на референдума. Това показва, че на...

Две награди за Община Белене от НСО

Прочети повече за Две награди за Община Белене от НСОРБ   Любен Татарски - председател на парламентарната комисия по регионална политика и местно самоуправление, връчи плакет „Община реформатор” на градоначалника на Белене Петър Дул...