Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

ОРХАН ИСМАИЛОВ БЕ В БЕЛЕНЕ

ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪРЪТ НА ОТБРАНАТА ОРХАН ИСМАИЛОВ
БЕ В БЕЛЕНЕ

Заместник-министърът на отбраната Орхан Исмаилов и командирът на Сухопътни войски генерал-майор Андрей Боцев на 26 март бяха в Белене. Поводът бяха демонстрациите на лагерния сбор по водолазна подготовка в Сухопътните войски. Показана бе организацията на водолазните спускания в различни условия - прокарване на пътна нишка и ходене по нея на различни дълбочини, практическо спускане и изплуване с въздушно водолазно снаряжение, спускане от плаващо средство, подводни и инженерни работи, начини и способи за търсене на потънали предмети и аварирала техника.
„За пореден път българските военнослужещи доказаха, че водят задълбочена подготовка, за да поддържат необходимите способности за участие в трите мисии на армията”, каза по време на визитата си в Белене заместник-министърът на отбраната Орхан Исмаилов. Той заяви, че демонстрираните действия на водолазите са резултат от напрегнати тренировки и лични волеви качества. Заместник-министърът подчерта, че е важно армията да бъде не само добре подготвена, но и добре оборудвана. Той поясни, че отпуснатите от Министерски съвет 558 000 лв. за доставка на аварийно-спасително оборудване и индивидуални предпазни средства ще бъдат използвани и за трите вида въоръжени сили.
Командирът на Сухопътни войски генерал-майор Андрей Боцев заяви, че над 300 военнослужещи са се включили в помощ на населението при бедственото положение в Южна България. Той обясни, че те са почиствали пътища, доставяли са храна, вода и са оказвали помощ при възстановяване на електричеството в пострадалите населени места. Генерал-майор Боцев поясни, че в Сухопътни войски има 67 модулни формирования за оказване на помощ при бедствия и аварии с общ състав 1 900 военнослужещи.
Със заповед на началника на отбраната - вицеадмирал Румен Николов, бяха наградени капитан Антон Делчев и редник Тодор Йорданов от Сухопътни войски, които са участвали в обезопасяване на 2,5 км от района на инцидента в склада за боеприпаси на ВМЗ - Сопот край с. Иганово.
пресцентър Сухопътни войски
На снимката: Заместник-министърът на отбраната Орхан Исмаилов награждава командира на формированието в Белене полковник Росен Арабаджиев с плакет на МО

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

Поздравителен адрес от Лидера на Де

Прочети повече за Поздравителен адрес от Лидера на Демократи и Патриоти за Белене - г-н Красимир Тодоров До Командира на Военно формирование 28880 - гр. Белене - полк. Росен Арабаджиев Уважаеми господин Полковник, Днес е празник на българските сухопътни войски. С Решение 477 на Министерския съ...

Белене избра "Коалиция за България"

Прочети повече за Белене избра "Коалиция за България" 57,6% е избирателната активност в община Белене на отминалите предсрочни избори за народни представители за 42-ро Народно събрание на Република България, които се проведоха на 12 май. От имащите 9 ...