Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

ОУ "Васил Левски" подготвя честването на патронния си празник

За ученици, учители, служители, родители и училищни настоятели зимните месеци са свързани с последните дейности по подготовката за отбелязването на 140-тата годишнина от гибелта на Васил Левски. Още в далечната 1946 година училището приема името на Апостола. Въпреки превратностите, въпреки демографския срив и кризата, ОУ „Васил Левски” продължава да обучава и възпитава подрастващите, да ги напътства в първите им творчески опити, да открива и развива техните заложби.

По решение на Училищното настоятелство, през 2011 г. беше създаден инициативен комитет със задача поставянето на бюст-паметник или паметна плоча на Васил Левски в училищния двор. Беше открита банкова сметка и започна набирането на средства. До момента, със съдействието на училищни настоятели, родители, ученици, учители, служители, граждани и общественици, е събрана сума, с която беше заплатена мраморната плоча с лика на Апостола. В момента в двора на училището се изгражда постамент на плочата.

На 19 февруари 2013 година предвиждаме тържествено откриване на паметната плоча. По повод отбелязването на годишнината се подготвят и други мероприятия в училището: рецитал на групата по Художествено слово; час по родолюбие - „Поклон пред делото на Апостола” с всички ученици от І до VІІІ клас и други.

От страниците на Вашия вестник искам да отправя призив към всички родолюбиви граждани. Събирането на средства продължава. Нека заедно почетем паметта на най-великия българин! Нека дадем пример за родолюбие на идните поколения! Само тогава ще можем да се гордеем с резултатите от образованието и възпитанието на нашите деца!

Всеки с добро сърце, който иска да дари средства (дори и малка сума), може да го направи на касата на училището, при главния счетоводител. Предварително благодарим!

Румяна Богданова, директор на ОУ „Васил Левски”

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

Изложба под мотото "Ние творим

Прочети повече за Изложба под мотото "Ние творим" на учениците от СИП "Изобразително изкуство" Диана Николова, ръководител на СИП „Изобразително изкуство”: „Изложбата тази година е под мотото „Ние творим”. Тя е в стил „Еклектика” - съчетава в себе си...

Кристиян Петров Филевски с първа на

Прочети повече за Кристиян Петров Филевски с първа награда на Spelling Bee Кристиян Петров Филевски се класира на първо място в училищния кръг на Третото националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee, което се проведе на 19.03.2013г. в СОУ „Димч...