Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

ОУ "Васил Левски" подготвя честването на патронния си празник

За ученици, учители, служители, родители и училищни настоятели зимните месеци са свързани с последните дейности по подготовката за отбелязването на 140-тата годишнина от гибелта на Васил Левски. Още в далечната 1946 година училището приема името на Апостола. Въпреки превратностите, въпреки демографския срив и кризата, ОУ „Васил Левски” продължава да обучава и възпитава подрастващите, да ги напътства в първите им творчески опити, да открива и развива техните заложби.

По решение на Училищното настоятелство, през 2011 г. беше създаден инициативен комитет със задача поставянето на бюст-паметник или паметна плоча на Васил Левски в училищния двор. Беше открита банкова сметка и започна набирането на средства. До момента, със съдействието на училищни настоятели, родители, ученици, учители, служители, граждани и общественици, е събрана сума, с която беше заплатена мраморната плоча с лика на Апостола. В момента в двора на училището се изгражда постамент на плочата.

На 19 февруари 2013 година предвиждаме тържествено откриване на паметната плоча. По повод отбелязването на годишнината се подготвят и други мероприятия в училището: рецитал на групата по Художествено слово; час по родолюбие - „Поклон пред делото на Апостола” с всички ученици от І до VІІІ клас и други.

От страниците на Вашия вестник искам да отправя призив към всички родолюбиви граждани. Събирането на средства продължава. Нека заедно почетем паметта на най-великия българин! Нека дадем пример за родолюбие на идните поколения! Само тогава ще можем да се гордеем с резултатите от образованието и възпитанието на нашите деца!

Всеки с добро сърце, който иска да дари средства (дори и малка сума), може да го направи на касата на училището, при главния счетоводител. Предварително благодарим!

Румяна Богданова, директор на ОУ „Васил Левски”

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

Разкопките на античния кастел Димум

Прочети повече за Разкопките на античния кастел Димум в град Белене продължават пети сезон Пети сезон продължават археологическите разкопки на античния и късноантичен кастел Димум - митническа, търговска и пътна станция, която се намира на територията на съвременния град Белене. &bdq...

Група от Белене участва във форум "

Прочети повече за Група от Белене участва във форум "Морска академия" В духа на установената традиция, от 1 до 4 октомври в град Будапеща (Унгария) се проведе втора сесия на форума „Морска Академия 2020”. Сред основните теми бяха: „Актуални аспекти ...