Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

Общината се среща с "Беленчани"

Среща с участниците в група „Беленчани” на социалната мрежа Фейсбук инициира Кметът на общината Петър Дулев на 6 януари. На нея присъстваха също заместник-кметът Момчил Спасов, председателят на Общинския съвет Стефан Николов и експерти от общинската администрация.

„Уважаваме всички мнения, препоръки и забележки. Считам, че заедно бихме могли да изведем през Новата 2013 година нашите общи приоритети, да подкрепим всички ваши добри инициативи и предложения, които са в интерес на нашите съграждани.”, заяви градоначалникът Петър Дулев.

В уводните си думи Кметът представи накратко схемата за осигуряване на публични средства, тяхното разходване, както и трудностите в период на криза да се покрият всички очаквания и нужди с толкова малко средства в бюджета. Г-н Дулев също представи накратко и новите проекти, по които ще се работи през 2013 г. Сред изброените е проектът „Частично израждане на канализационна мрежа с пречиствателна станция за отпадни води и рехабилитация на съществуваща канализационна мрежа в гр. Белене” на обща стойност над 42 млн. лева. Кметът сподели, че това е причината за забавянето на асфалтирането на някои улици, защото предстои един период, в който голяма част от града ще се превърне в строителна площадка. Общинското ръководство е наясно, че това ще доведе до някои неудобства за гражданите, но крайната цел - подобряването на качеството на живот и базисната инфраструктура, ще превърнат Белене в един по-модерен град.

Сред другите поставени въпроси бе този за бездомните кучета и дивите животни, които все по-често се срещат в покрайнините на града. Обяснено бе, че Общината има сключен договор с приют за животни в град Левски и там се отвеждат безстопанствените четириноги. Администрацията е запозната и с проблема, свързан с появата на лисици и чакали. Те посочиха факта, че за отстрелян чакал по закон вече не се полага възнаграждение и затова ловците не проявяват интерес към тях.

Друго предложение от инициативните граждани бе да се монтира бариера на дигата и неспазващите я моторни превозни средства да бъдат глобявани. Глоби да се налагат, съгласно Наредба № 1, за непочистени тротоарни площи, поискаха още „Беленчани”. Те се интересуваха и как Общината защитава изграденото по проекти, в отговор на което Кметът увери, че за борба с вандалите се монтират камери за видеонаблюдение на възлови места в града.

Постигнато бе съгласие подобни срещи да се превърнат в традиция. Уточнение за провеждането им ще се прави в социалната мрежа, а от общинското ръководство се надяват участниците в тях да са повече, защото диалогът е най-добрата форма за получаване на достоверни отговори на актуални проблеми и решаване на разногласията.

Дунавски Новини

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

Година на семейството в ОДЗ "Б

Прочети повече за Година на семейството в ОДЗ "Бодра смяна" 2012 година е Eвропейска година на солидарността между поколенията, 2013-та е Европейска година на гражданите. Имайки предвид това, като институция, която възпитава децата да станат активни европей...

Община Белене дарява на граждани

Прочети повече за Община Белене дарява на граждани Ръководството на Община Белене уведомява гражданите, че в периода 11 - 19 януари 2016 г., Български Червен кръст – Плевен започва да раздава хранителни продукти по Оперативна програма за хран...