Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

Общината се среща с "Беленчани"

Среща с участниците в група „Беленчани” на социалната мрежа Фейсбук инициира Кметът на общината Петър Дулев на 6 януари. На нея присъстваха също заместник-кметът Момчил Спасов, председателят на Общинския съвет Стефан Николов и експерти от общинската администрация.

„Уважаваме всички мнения, препоръки и забележки. Считам, че заедно бихме могли да изведем през Новата 2013 година нашите общи приоритети, да подкрепим всички ваши добри инициативи и предложения, които са в интерес на нашите съграждани.”, заяви градоначалникът Петър Дулев.

В уводните си думи Кметът представи накратко схемата за осигуряване на публични средства, тяхното разходване, както и трудностите в период на криза да се покрият всички очаквания и нужди с толкова малко средства в бюджета. Г-н Дулев също представи накратко и новите проекти, по които ще се работи през 2013 г. Сред изброените е проектът „Частично израждане на канализационна мрежа с пречиствателна станция за отпадни води и рехабилитация на съществуваща канализационна мрежа в гр. Белене” на обща стойност над 42 млн. лева. Кметът сподели, че това е причината за забавянето на асфалтирането на някои улици, защото предстои един период, в който голяма част от града ще се превърне в строителна площадка. Общинското ръководство е наясно, че това ще доведе до някои неудобства за гражданите, но крайната цел - подобряването на качеството на живот и базисната инфраструктура, ще превърнат Белене в един по-модерен град.

Сред другите поставени въпроси бе този за бездомните кучета и дивите животни, които все по-често се срещат в покрайнините на града. Обяснено бе, че Общината има сключен договор с приют за животни в град Левски и там се отвеждат безстопанствените четириноги. Администрацията е запозната и с проблема, свързан с появата на лисици и чакали. Те посочиха факта, че за отстрелян чакал по закон вече не се полага възнаграждение и затова ловците не проявяват интерес към тях.

Друго предложение от инициативните граждани бе да се монтира бариера на дигата и неспазващите я моторни превозни средства да бъдат глобявани. Глоби да се налагат, съгласно Наредба № 1, за непочистени тротоарни площи, поискаха още „Беленчани”. Те се интересуваха и как Общината защитава изграденото по проекти, в отговор на което Кметът увери, че за борба с вандалите се монтират камери за видеонаблюдение на възлови места в града.

Постигнато бе съгласие подобни срещи да се превърнат в традиция. Уточнение за провеждането им ще се прави в социалната мрежа, а от общинското ръководство се надяват участниците в тях да са повече, защото диалогът е най-добрата форма за получаване на достоверни отговори на актуални проблеми и решаване на разногласията.

Дунавски Новини

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

Белене с временен кмет

Прочети повече за Белене с временен кмет Общински съвет - Белене избра на извънредна сесия Момчил Спасов за временно изпълняващ длънснотта кмет на Община Белене. П Р О Т О К О Л №6 ОТ ИЗВЪНРЕДНО ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ-БЕЛЕНЕ...

Красимир Тодоров за отстраняването

Прочети повече за Красимир Тодоров за отстраняването на Стефан Николов от Обс Белене Изявление на политолога, лидер на ППО на ПП "Нова Зора" и общински съветник в ОбС - Белене г-н Красимир Тодоров по повод гласуването в Общински съвет Белене предсрочно прекратяване на пра...