Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

Общинската основна организация на хора с увреждания се отчете за 2012 година

Годишно отчетно събрание проведе Общинската основна организация на хора с увреждания - Белене на 22 март в салона на читалището. В дневния ред бяха включени шест точки. Доклад за дейността на организацията за 2012 година направи председателката Рени Петкова. "Свидетели сме на големи промени и реформи в цялата държава. Да се надяваме, че проблемите със скъпите лекарства, промените в здравната каса, поскъпването на всички стоки и услуги, ниските пенсии ще бъдат преодолени.", заяви Петкова.

През изминалата година в организацията са приети 39 нови членове и общият им брой към момента е 494 (Белене - 296, Деков - 51, Татари - 59, Петокладенци - 47, Кулина вода - 12 и Бяла вода - 29). "В Клуба на инвалида в Белене всички членове целогодишно получават информация за правата на хората с увреждания, свързани с интеграционните добавки, с помощите за отопление, автомобилни винетки и данъците. Оказваме помощ при попълване на молбите до Дирекция "Социално подпомагане", Данъчна служба и други институции. На тези, които имаха нужда от помощни технически средства, разяснявахме начина и реда, по които могат да получат протокол, а също и възможност за безплатна доставка на помощните средства", каза още в доклада си председателката Рени Петкова. Тези дейности на Общинската основна организация на хора с увреждания ще продължат и през настоящата година. В плана за работа през 2013-та са заложени и редица мероприятия за отбелязване на различни празници и годишнини.

Ралица Господинова

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

ПРЕДСТОЯЩО

Прочети повече за ПРЕДСТОЯЩО На 24 януари (събота) от 11.30 часа в Белене официално ще бъде открита новата тренировъчна зала за борба, която се намира в блок „МВР”. _____________________________________________...

Кръгла маса, посветена на Междунаро

Прочети повече за Кръгла маса, посветена на Международния ден на толерантността Кръгла маса, посветена на Международния ден на толерантността - 16 ноември, ще се проведе на 16 ноември от 14.30 часа в зала 26 на Община Белене. Организатор е СОУ "Димчо Дебелянов" по пр...