Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

ПГЯЕ "Мария Скл.-Кюри" празнува през Май

През месец май Професионална гимназия по ядрена енергетика „Мария Скл.-Кюри” - Белене отбелязва своя патронен празник. Тази година дните, посветени на празника, бяха 12-14 май.
Мероприятията, организирани от учителите и учениците на Професионалната гимназия, бяха:
12 май - ДЕН НА САМОУПРАВЛЕНИЕТО - учениците изпълниха много стриктно и отговорно своите задължения. Желанието им за работа пролича и външно. Всички бяха облечени изключително официално.
На същия ден - 12 май, бе представена и ТЕАТРАЛНА ПОСТАНОВКА на ТТ „Ядреналин” - „Съдби на кръстопът”. Актьорите споделиха, че желанието и хъса им за игра на сцената тази година са били двойно по-големи, тъй като героите, в които е трябвало да се превъплътят, са плод на тяхното въображение и творчески талант. Тази година учениците от ПГЯЕ са и автори на пиесата, което е гордост не само за тях, но и за техните учители.
Освен добри актьори, в ПГЯЕ „Мария Скл.-Кюри” има и добри художници. Един от тях е Слави Славчев - ученик от X-а клас. Той не е професионален художник, но има талант. Ученикът участва в различни конкурси и винаги печели грамоти. Последната му е от Националния конкурс „Рецептите на баба”.
На 13 май бе проведен СПОРТНИЯТ ПРАЗНИК - учениците се включиха в различни спортни игри - волейбол, футбол, тенис на маса и шах. Забавлението беше на „max”, тъй като учениците играха заедно с учителите. Бе проведена официална футболна среща между ІХ-а клас и сборен отбор на ученици от Х и ХІ клас. Първата част завърши 1:0 за ІХ-а клас. Гол вкара Габриел Димитров. През втората част резултатът набъбна на 2:0 с гол на класния на IX-а, който влезе през второто полувреме. Сборният отбор успя да изравни за 2:2 през следващите минути чрез Радослав Ватафов. В края на второто полувреме сборният отбор намали темпото и оголи пространствата пред вратаря си. Това позволи на Емил Беев от IX-а клас на два пъти да преодолее вратаря и да оформи крайното 4:2. Срещата протече в духа на феърплея, а безупречно съдийство демонстрира г-н Илия Панов.
На 14 май Професионалната гимназия ИЗПРАТИ СВОИТЕ АБИТУРИЕНТИ изключително тържествено. Гости бяха ръководството на Община Белене, както и бивши наши колеги и много родители. Церемонията не мина без сълзи от радост и вълнение, особено по време на песента-поздрав от XII клас към всички присъстващи, изпята от

Цветелина Илиева - абитуриентка от професионалната гимназия.
ПГЯЕ „Мария Скл.-Кюри”-
град Белене

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

ТТ "БелАрт" с 2 награди н

Прочети повече за ТТ "БелАрт" с 2 награди на Международният фестивал на любителските театри в Лом Нашите съграждани от театрална трупа "БелАрт" при НЧ "Христо Ботев-1892" се завърнаха с 2 награди от Международният театрален фестивал в гр. Лом: 1-ва награда за главна мъжка ро...

Една детска мечта

Прочети повече за Една детска мечта Людмила Радославова Крумова е в Іб клас на СОУ „Димчо Дебелянов”. Люси мечтае да стане художник. В свободното си време, освен да играе с приятели, винаги намира време за белия лист и цв...