Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

ПК „НАДЕЖДА”

Пенсионери от ПК „Надежда” - Белене вече са дипломирани специалисти по сърфиране в Интернет. Те получиха своите удостоверения за завършено обучение в началото на месец февруари.
Курсът бе по инициатива на библиотекаря Евелина Михова. За ДН тя сподели, че е имала идеята от доста време. Целта й е била да помогне на хората от третата възраст да се научат да ползват възможностите на Интернет за общуване и за получаване на информация. В продължение на три месеца, два пъти седмично по близо три часа Евелина обучава първите престрашили се членове на ПК „Надежда”. „В началото на тях им бе трудно дори да управляват мишката на компютъра! В края на обучението обаче те вече имат профили във Фейсбук, електронни пощи, търсят всякаква интересуваща ги информация в Интернет-търсачките. Гордея се с тях!”, каза още библиотекарят Михова. За заниманията по компютри тя не е получила никакво допълнително възнаграждение. Самият курс не е струвал нищо и на участниците в него. В момента Евелина Михова обучава втора група пенсионери. Вече има желаещи за сформирането и на трета, но заниманията с нея ще започнат през октомври.
Ралица Господинова,
гл. редактор на в-к „Дунавски новини”

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

Промяна в ЗМДТ 2014 година

Прочети повече за Промяна в ЗМДТ 2014 година НА ВНИМАНИЕТО НА ВСИЧКИ СОБСТВЕНИЦИ НА МОТОРНИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА Във връзка с често изнасяната информация от националните медии за ползване на данъчно облекчение - плащане с намаления на дължим...

Лора Петрова взе златен медал при с

Прочети повече за Лора Петрова взе златен медал при свободна борба - кадетки На 1 февруари в град Сливен се проведе Държавно лично първенство по свободна борба за кадетки. Нашето момиче Лора Петрова, която сега се бори за клуб „Илия Павлов” - гр. В. Търново, с...