Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

ПК „НАДЕЖДА”

Пенсионери от ПК „Надежда” - Белене вече са дипломирани специалисти по сърфиране в Интернет. Те получиха своите удостоверения за завършено обучение в началото на месец февруари.
Курсът бе по инициатива на библиотекаря Евелина Михова. За ДН тя сподели, че е имала идеята от доста време. Целта й е била да помогне на хората от третата възраст да се научат да ползват възможностите на Интернет за общуване и за получаване на информация. В продължение на три месеца, два пъти седмично по близо три часа Евелина обучава първите престрашили се членове на ПК „Надежда”. „В началото на тях им бе трудно дори да управляват мишката на компютъра! В края на обучението обаче те вече имат профили във Фейсбук, електронни пощи, търсят всякаква интересуваща ги информация в Интернет-търсачките. Гордея се с тях!”, каза още библиотекарят Михова. За заниманията по компютри тя не е получила никакво допълнително възнаграждение. Самият курс не е струвал нищо и на участниците в него. В момента Евелина Михова обучава втора група пенсионери. Вече има желаещи за сформирането и на трета, но заниманията с нея ще започнат през октомври.
Ралица Господинова,
гл. редактор на в-к „Дунавски новини”

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

Честит празник, беленчани!

Прочети повече за Честит празник, беленчани! Тази година в дните 5-7 септември отбелязваме 50 години от обявяването на Белене за град. И макар че селището ни съществува много отпреди това, датата 7-ми септември вече се е наложила като своеобр...

Момчил Спасов се срещна с ученици о

Прочети повече за Момчил Спасов се срещна с ученици от ОУ "Васил Левски" Кметът на община Белене Момчил Спасов се срещна с учениците от VІІ клас на ОУ "Васил Левски" на 13 ноември. Поводът бе инициативата Ден на "Учене през целия живот" по проект NEL...