Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

ПП "Персина" ще почисти местността "Хисарлъка"

Природен парк "Персина", ще се включи в „Националния ден на Парковете 2013“, с почистване на местността "Хисарлъка", което ще премине под мотото „Не създавай нови видове“ .
Обявяваме велопоход до местността "Хисарлъка" със сборен пункт Посетителския център на Природен парк "Персина" - гр.Белене - начало 09:00 часа, на 08.06.2013г. Дължина на вело трасето, което преминава по поречието на р.Дунав е 4 km със средна продължителност 40 min.
Инициативата „Ден на Парковете 2013“ се провежда ежегодно, организира се съвместно с WWF – България и GLOBUL.
Тази година мероприятието ще започне с лекция на открито на тема, "Биоразнообразие и интересни хабитати в ПП "Персина"". В представянето са включени видове, които могат да бъдат видяни по време на самото почистване, всеки участник ще е може да документира със снимка какво е видял. Най- интересните снимки ще бъдат наградени с дребни награди осигурени от WWF – България и GLOBUL.
Нека да направим нашия парк малко по-чист и приветлив. Заповядайте, очакваме Ви!

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

Ден на хумора в ОДЗ "Знаме на

Прочети повече за Ден на хумора в ОДЗ "Знаме на мира" Клуб „Млад артист“ в ОДЗ „Знаме на мира“ на 1 април изнесе пред деца, учителки и помощен персонал на детската градина представление, посветено на Деня на хумора и шегата. Мл...

Читалището в Деков празнува

Прочети повече за Читалището в Деков празнува Интервю с библиотекар-секретаря на НЧ "Виделина-1897" - с. Деков, Наташка Георгиева - Г-жо Георгиева, кога всъщност е рождения ден на читалището в село Деков? - От старите архиви ...