Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

ПП "Персина" ще почисти местността "Хисарлъка"

Природен парк "Персина", ще се включи в „Националния ден на Парковете 2013“, с почистване на местността "Хисарлъка", което ще премине под мотото „Не създавай нови видове“ .
Обявяваме велопоход до местността "Хисарлъка" със сборен пункт Посетителския център на Природен парк "Персина" - гр.Белене - начало 09:00 часа, на 08.06.2013г. Дължина на вело трасето, което преминава по поречието на р.Дунав е 4 km със средна продължителност 40 min.
Инициативата „Ден на Парковете 2013“ се провежда ежегодно, организира се съвместно с WWF – България и GLOBUL.
Тази година мероприятието ще започне с лекция на открито на тема, "Биоразнообразие и интересни хабитати в ПП "Персина"". В представянето са включени видове, които могат да бъдат видяни по време на самото почистване, всеки участник ще е може да документира със снимка какво е видял. Най- интересните снимки ще бъдат наградени с дребни награди осигурени от WWF – България и GLOBUL.
Нека да направим нашия парк малко по-чист и приветлив. Заповядайте, очакваме Ви!

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

Сияна Дулева спечели злато от нацио

Прочети повече за Сияна Дулева спечели злато от националния конкурс "Казанлъшка роза" Първо място във втора възрастова група, направление „Приложно изкуство”, раздел „Работа с хартия” в ХІІ Национален конкурс „Казанлъшка роза” спечели възпитаничка...

ДЕТСКО ТВОРЧЕСТВО

Прочети повече за ДЕТСКО ТВОРЧЕСТВО СИЯНА ДУЛЕВА ОТ ОУ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ” С ОТЛИЧИЯ ОТ КОНКУРСИ ЗА РИСУНКА Сияна Миленова Дулева от VІІ клас на ОУ „Васил Левски” получи отличия от два национални конкурса за...