Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

ПП "Персина" ще почисти местността "Хисарлъка"

Природен парк "Персина", ще се включи в „Националния ден на Парковете 2013“, с почистване на местността "Хисарлъка", което ще премине под мотото „Не създавай нови видове“ .
Обявяваме велопоход до местността "Хисарлъка" със сборен пункт Посетителския център на Природен парк "Персина" - гр.Белене - начало 09:00 часа, на 08.06.2013г. Дължина на вело трасето, което преминава по поречието на р.Дунав е 4 km със средна продължителност 40 min.
Инициативата „Ден на Парковете 2013“ се провежда ежегодно, организира се съвместно с WWF – България и GLOBUL.
Тази година мероприятието ще започне с лекция на открито на тема, "Биоразнообразие и интересни хабитати в ПП "Персина"". В представянето са включени видове, които могат да бъдат видяни по време на самото почистване, всеки участник ще е може да документира със снимка какво е видял. Най- интересните снимки ще бъдат наградени с дребни награди осигурени от WWF – България и GLOBUL.
Нека да направим нашия парк малко по-чист и приветлив. Заповядайте, очакваме Ви!

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

КЛУБ "ДЕТЕЛИНА" НА 10 ГОДИНИ

Прочети повече за КЛУБ "ДЕТЕЛИНА" НА 10 ГОДИНИ Пенсионерският клуб „Детелина” в село Деков отпразнува 10 години от създаването си. В него членуват 43 души от третата възраст. Събират се заедно всеки четвъртък в месеците от октомври ...

Момчил Спасов е новият кмет на Беле

Прочети повече за Момчил Спасов е новият кмет на Белене Белене избра свой Кмет за следващите две години на 29 септември 2013 г. Това е Момчил Недялков Спасов. Той получи подкрепата на 2 276 гласоподаватели, което е 51,2 %. Останалите трима кандидати пол...