Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

Парад на приказните и анимационни герои

На 31.10.2012 година в град Белене библиотеката при НЧ „Христо Ботев-1892” организира Парад на приказните и анимационните герои, който беше по повод отбелязването на 120-тата годишнина от създаването на нашето читалище в Белене. Парадът премина изключително успешно, за което ние от читалището сме много щастливи. На този Парад бяха поканени общо 355 деца. Тази идея се роди, след като децата, които бяха лятото при нас в читалището на лятна забавачка, имаха голямо желание да си направят маскен бал, но тъй като ние имахме и повод, решихме да поканим всички деца. Радваме се, че имаше толкова много деца, които дойдоха с карнавални костюми. Беше незабравимо преживяване за всички нас!

Участие на Карнавала и на мини концерта, които организирахме, взеха учениците от ОУ „Васил Левски”, учениците от СОУ „Димчо Дебелянов, ОДЗ „Мечта”, ОДЗ „Знаме на мира” и ОДЗ „Бодра смяна”. Нашият празник се осъществи, благодарение на нашите спонсори, които бяха така добри да ни подкрепят със сладкиши, вафли, дребни сладки, сокове и други лакомства, с които зарадвахме всички деца. Благодарение на тях, празникът стана още по-прекрасен и незабравим!

Евелина Михова,  библиотекар при НЧ „Христо Ботев-1892”

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

Мерки за предотвратяване на наводне

Прочети повече за Мерки за предотвратяване на наводнения В изпълнение на договора по Оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013”, към настоящия момент Община Белене почти финализира своя проект: „Мерки за предотвратяване на наво...

Белене отпразнува 51 години от обяв

Прочети повече за Белене отпразнува 51 години от обявяването си за град С редица детски, културни, спортни събития и концерти Белене отпразнува 51-вата годишнина от обявяването си за град. ПРАЗНИЦИТЕ ОФИЦИАЛНО БЯХА ОТКРИТИ ОТ КМЕТА НА ОБЩИНАТА МОМЧИЛ СПАСОВ на 4 септ...