Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

Парад на приказните и анимационни герои

На 31.10.2012 година в град Белене библиотеката при НЧ „Христо Ботев-1892” организира Парад на приказните и анимационните герои, който беше по повод отбелязването на 120-тата годишнина от създаването на нашето читалище в Белене. Парадът премина изключително успешно, за което ние от читалището сме много щастливи. На този Парад бяха поканени общо 355 деца. Тази идея се роди, след като децата, които бяха лятото при нас в читалището на лятна забавачка, имаха голямо желание да си направят маскен бал, но тъй като ние имахме и повод, решихме да поканим всички деца. Радваме се, че имаше толкова много деца, които дойдоха с карнавални костюми. Беше незабравимо преживяване за всички нас!

Участие на Карнавала и на мини концерта, които организирахме, взеха учениците от ОУ „Васил Левски”, учениците от СОУ „Димчо Дебелянов, ОДЗ „Мечта”, ОДЗ „Знаме на мира” и ОДЗ „Бодра смяна”. Нашият празник се осъществи, благодарение на нашите спонсори, които бяха така добри да ни подкрепят със сладкиши, вафли, дребни сладки, сокове и други лакомства, с които зарадвахме всички деца. Благодарение на тях, празникът стана още по-прекрасен и незабравим!

Евелина Михова,  библиотекар при НЧ „Христо Ботев-1892”

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

Пролетно почистване на Община Белен

Прочети повече за Пролетно почистване на Община Белене Дните 20-30 април Община Белене е обявила за пролетно почистване под мотото „Община Белене - чиста и приветлива”. В първия ден на инициативата, който съвпадна с кампанията на bТВ &bdquo...

Нека последваме техния пример...

Прочети повече за Нека последваме техния пример... Агнесия Гътлева, Анка Врайкова и Лилия Врайкова са три жени от Белене, които въпреки възрастта си не остават безучастни в една съвсем импровизирана инициатива. Преди няколко дни жените виждат как о...