Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

Пет кметства се обединиха в коледен концерт

Над 70 самодейци от петте кметства към община Белене - Деков, Татари, Петокладенци, Кулина вода и Бяла вода, в продължение на два часа представят творчеството си в рамките на Коледен концерт. Първата им съвместна изява бе вечерта на 18 декември в село Кулина вода.
„Идеята съществува от преди няколко месеца. Искахме с общ концерт да открием читалищата след ремонтите, но тогава не се получи по различни причини, затова решихме да е за Коледа”, коментираха за ДН секретарите на петте читалища в кметствата към Белене.
Концертът включва изпълнения на певческата група, Клуб „Весело хоро” и коледари към НЧ „Виделина-1897” - с. Деков, обичая „Бразая” и танци, представени от самодейците към НЧ „Възраждане 1924” - с. Бяла вода, песни и буфосинхронада, изпълнявана от деца към НЧ „Развитие” - с. Татари, хумористични сценки и коледарска група към НЧ „Напредък 1903” - с. Петокладенци, песни и обичай, представени от НЧ „Изгрев-1927” - с. Кулина вода.
„Мероприятието е много мащабно като брой самодейци, изминати километри, разнообразие на програмата. Всички секретари си помагаме едни на други. Сериозна организация и координация е”, сподели секретарят на читалището в село Петокладенци Бистра Гаврилова. От Община Белене за участниците в Коледния концерт има осигурен транспорт, но поради големия им брой, някои от тях пътуват и с личните си автомобили.
Съвместният Коледен концерт на самодейците от петте кметства към община Белене предстои да бъде представен тази вечер - 19 декември от 17.00 часа в село Бяла вода, на 23 декември (сряда) от 10.00 часа в село Петокладенци, на 26 декември (събота) от 18.00 часа в село Деков и в село Татари на 29 декември (вторник) от 10.30 часа. Входът е свободен.

Ралица Господинова
снимки: НЧ „Изгрев-1927” - с. Кулина вода

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

Деветокласници от СОУ "Димчо Дебеля

Прочети повече за Деветокласници от СОУ "Димчо Дебелянов" два дни в София Най-после дългоочакваният ден дойде - 5 октомври (петък). Всички развълнувани и нетърпеливи се качваме в автобуса и потегляме. Пътят ни минава през живописни гледки. Есента е най-хубавият сезон. Вр...

Лице на Дунавски новини

Прочети повече за Лице на Дунавски новини Кристин Емилова Врайкова е от Белене. Родена е на 15.08.1997 година, зодия Лъв. Ученичка е в СОУ „Димчо Дебелянов”, ХІІ клас. „Искам да продължа обучението си в Медицински униве...