Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

Пет кметства се обединиха в коледен концерт

Над 70 самодейци от петте кметства към община Белене - Деков, Татари, Петокладенци, Кулина вода и Бяла вода, в продължение на два часа представят творчеството си в рамките на Коледен концерт. Първата им съвместна изява бе вечерта на 18 декември в село Кулина вода.
„Идеята съществува от преди няколко месеца. Искахме с общ концерт да открием читалищата след ремонтите, но тогава не се получи по различни причини, затова решихме да е за Коледа”, коментираха за ДН секретарите на петте читалища в кметствата към Белене.
Концертът включва изпълнения на певческата група, Клуб „Весело хоро” и коледари към НЧ „Виделина-1897” - с. Деков, обичая „Бразая” и танци, представени от самодейците към НЧ „Възраждане 1924” - с. Бяла вода, песни и буфосинхронада, изпълнявана от деца към НЧ „Развитие” - с. Татари, хумористични сценки и коледарска група към НЧ „Напредък 1903” - с. Петокладенци, песни и обичай, представени от НЧ „Изгрев-1927” - с. Кулина вода.
„Мероприятието е много мащабно като брой самодейци, изминати километри, разнообразие на програмата. Всички секретари си помагаме едни на други. Сериозна организация и координация е”, сподели секретарят на читалището в село Петокладенци Бистра Гаврилова. От Община Белене за участниците в Коледния концерт има осигурен транспорт, но поради големия им брой, някои от тях пътуват и с личните си автомобили.
Съвместният Коледен концерт на самодейците от петте кметства към община Белене предстои да бъде представен тази вечер - 19 декември от 17.00 часа в село Бяла вода, на 23 декември (сряда) от 10.00 часа в село Петокладенци, на 26 декември (събота) от 18.00 часа в село Деков и в село Татари на 29 декември (вторник) от 10.30 часа. Входът е свободен.

Ралица Господинова
снимки: НЧ „Изгрев-1927” - с. Кулина вода

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

Четири полски студентки посрещнаха

Прочети повече за Четири полски студентки посрещнаха снега в Белене На 25 и 26 януари четири момичета от Полша гостуваха в Белене по покана на своите ментори Давид Богданов и Анатоли Цанков. Магда Попко (руска филология), Юстина Пастушак (славянска филология), Юс...

Иванка Куркова: зимата няма да ни и

Прочети повече за Иванка Куркова: зимата няма да ни изненада Интервю с началник отдел „Екология, озеленяване и чистота” в Община Белене за предстоящата зима и снегопочистване - Г-жо Куркова, още в началото на разговора ни към темата, коя...