Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

Полицията в Белене с нов шеф

Главен инспектор Йордан Каменов е новият началник на Районно управление „Полиция” - Белене. Назначен е на този пост със Заповед на вътрешния министър от 4 март, тази година.

Йордан Георгиев Каменов е роден на 15 октомври 1967 година в с. Брест. Живее в Плевен. Женен е, с двама сина. Завършва СА „Димитър А. Ценов” - Свищов и Академията на МВР. От 1997 година постъпва на служба в ОД на МВР-Плевен - сектор Икономическа полиция, където работи 9 години и 6 месеца. От 2005 до 2011 година е Началник на РУП-Гулянци, след което година и половина е Началник група Криминална полиция в РУП-Пордим. От началото на месец март 2013 година е Началник на РУП-Белене.


„Позицията, която заемам, е предизвикателство за мен дотолкова, доколкото е непознат районът на действие, но иначе не е нищо по-различно от това, което съм работил през последните седем години като структура, динамика на регистрираните престъпления и отговорности”, коментира за ДН Каменов. Пред него стоят рутинните задачи, свързани с осигуряване на обществен ред, повишаване доверието на гражданите към полицията като институция и недопускане на тежки криминални престъпления на територията на РУП-Белене.

„Акцент в работата ми са кражбите на цветни и черни метали от необитаеми къщи, както и взломните домови кражби. Разпоредил съм превантивна работа от страна на младшите полицейски инспектори по кметствата сред самотноживеещите стари и болни хора.
Всеки жител трябва да знае, че при всяко нарушаване на обществения ред първо трябва да се обади в полицията. Това е от голяма полза за нас, защото ще имаме възможност да работим по така наречените „горещи следи” - първите действия да са до шест часа след извършване на дадено престъпление.
Телефонните измами, които са уж толкова добре познати на гражданите, също са нещо, на което трябва да обръщаме внимание на хората, защото продължават да взимат своите жертви”, споделя още новият шеф на полицията.
По време на отчета за 2012 година на РУП-Белене пред обществеността, който се състоя на 22 март в заседателната зала на Общината, Каменов посочи приноса към работата на служителите на реда от монтираните камери за видеонаблюдение в града и поиска от местната управа поставянето на поне по една и във всяко от петте кметства. По процент обща разкриваемост за изминалата година (46,60%), беленското управление е на второ място в Областна дирекция на МВР-Плевен.

Ралица Господинова

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

Беленска делегация бе в Унгария

Прочети повече за Беленска делегация бе в Унгария   Участието на Постоянна комисия „Образование и култура” от Общински съвет-Белене, както и педагози от цяла Северна България в Проект „Морска академия - ЛЯТО 2012” ...

Ден на отворени врати, по повод пра

Прочети повече за Ден на отворени врати, по повод празника на Сухопътни войски Ден на отворени врати, по повод празника на Сухопътни войски, организира Военно формирование 28880-Белене на 16 ноември от 10.00 часа. ...