Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

Поредни успехи за ХК "Дунав" - Белене

От 21 до 23 юни 2013 г. в гр. Бургас се проведе Държавен финал за момичета (13 г.). След оспорвани срещи, отборът на ХК „Дунав” се класира на трето място и взе бронзовите медали. С индивидуални награди бяха отличени Емилия Самуилова (най-добра дясна свръзка на турнира) и Мари Томова (най-млад състезател).

В дните 10-12 юли град Сопот бе домакин на спартакиада по различни видове спорт, включително хандбал за малки селища (с население до 10 000 души). Държавните игри се проведоха под патронажа на президента на Република България Росен Плевнелиев. Отборът на ХК „Дунав” (момичета - 15 г.), който представи община Белене, се класира на почетното първо място. С индивидуални награди се завърнаха Емилия Самуилова (най-добър състезател на турнира) и Кристияна Караманлиева (голмайстор на турнира).
По покана на Президента на Хандбален клуб „Каракъл” от едноименния град в Румъния, 11-годишните момчета на ХК „Дунав” - Белене взеха участие в Международен турнир по хандбал, проведен на 13 и 14 юли в северната ни съседка. От българска страна участва и отбор от гр. Г. Оряховица, а от румънска страна - отбори от Каракъл и Александрия. Нашите момчета заеха второ място, сребърни медали и купа.
Постигнатите добри резултати донесоха удовлетворение и още по-голямо желание за следващи успехи както на младите спортисти, така и на треньорките на отборите - Магдалена Вълкова и Рафаела Врайкова.

Магдалена Вълкова, треньор на ХК „Дунав” - Белене

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

Беленските каратеки отново с медали

Прочети повече за Беленските каратеки отново с медали Ивелин Ангелов и Лорен Босилков (отляво-надясно) - щастливи след поредния си успех и медали С 19 участника се представи Годжу карате клуб „Алеко” на Фестивала по бойни спортове, орг...

Нови успехи на СК по борба "Класик"

Прочети повече за Нови успехи на СК по борба "Класик" От турнир за деца в град Бургас, в който участваха 12 отбора, Спортен клуб по борба „Класик” се завърна с трето място и купа за отборно класиране с 4 медала: един сребърен на Нино Нинов...