Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

Почти 1 300 000 лв. за спорт в Белене

На 05.04.2013 г. два от спортните клубове в град Белене подписаха договори с Държавен фонд „Земеделие” - Разплащателна агенция във връзка със спечелени от тях проекти. Отпуснатата финансова помощ на Футболен клуб „Гигант” - Белене е в размер на 854 026,00 лв., а сумата за Сдружение „Хандбален клуб Дунав” - Белене - 443 798,00 лв. Тези средства представляват 100 % от целия размер на одобрената инвестиция и се осигуряват от ЕФРСР и Държавния бюджет на Република България чрез Държавен фонд „Земеделие”.

В одобрените проекти са предвидени следните дейности:

- в проект „Подобряване на спортната инфраструктура в община Белене” № 15/321/01379 на ФК „Гигант” - изграждане или подобряване на центрове за отдих, свободно време и спорт, а именно изграждане на обслужваща сграда, трибуна и козирка над трибуните на стадиона в УПИ І, кв.106, град Белене. Срокът за изпълнение на проекта е 24 месеца.

- в проект „Изграждане на игрище за хандбал и волейбол в град Белене” № 15/321/01347 на Сдружение „ХК - Дунав” - изграждане на игрище за хандбал и волейбол в град Белене, като срокът за изпълнение на проекта е 10 месеца.

Елица Карлева, ст. експерт „Разработване и управление на проекти” при Община Белене

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

Славен юбилей

Прочети повече за Славен юбилей Навършват се 50 години от първото влизане на футболния отбор на Белене „Гигант” в „Б” РФГ. Отборът на „Гигант”, който е съставен изцяло от местни футболисти...

Спортен фестивал се подготвя в Беле

Прочети повече за Спортен фестивал се подготвя в Белене ХІІІ спортен фестивал „АЕЦ Белене 2015” ще се проведе в дните 15-17 май в крайдунавския град. Предвидени са девет вида спорт: тенис на корт - индивидуално и двойки (мъже или смесени); п...