Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

Представители на ОДЗ "Бодра смяна" в град Авиньон, Франция

От 24 до 29 септември тази година се проведе поредната мобилност по проект „Европа през погледа на децата”, в който партньор е ОДЗ ”Бодра смяна” - град Белене.

След мобилностите в Гърция, България и Турция, новата работна среща бе в град Авиньон, Франция. Домакин бе детска градина „Фредерик Мистрал”. Нашият екип бе представен от г-жа Руска Квецинска - директор на ОДЗ „Бодра Смяна”, г-жа Стефка Йоргова - главен учител, и г-жа Бистра Босилкова - старши учител.

Представители от няколко европейски държави (Полша, Румъния, Литва, Гърция, Франция и България), всяка със своите традиции, културни и исторически особености, се обединихме около основната идея на проекта - ВСИЧКИ СМЕ ЕВРОПЕЙСКИ ГРАЖДАНИ И СПОДЕЛЯМЕ ОБЩИ ЦЕННОСТИ И НАДЕЖДИ.

По време на визитата участниците наблюдаваха, дискутираха и сравняваха образователните системи в държавите, които представят. Обсъждани бяха програмите на преподаване и учебните дейности в работата с децата от всички възрасти.

Заедно с френските деца посетихме музея „Англадон”, замъка на Рур, а в ателието на музея „Вуланд” работихме на тема „Мотиви и релеф”.

Че Франция е пленителна и с многолетна история, го знаят всички. Ние имахме възможност да посетим онази, по-непопулярната част на страната. Авиньон - градът, известен с моста си и песента „Sur le Pont d'Avinjon”,  и най вече с Двореца на папите. Величественост и красота... Всичко това струи от Авиньон.

Бистра Босилкова, старши учител в ОДЗ „Бодра смяна”

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

ТЕ ПОКОРИХА ФРАНЦИЯ

Прочети повече за ТЕ ПОКОРИХА ФРАНЦИЯ (Откъс от готовата за печат книга на Георги Трушков „Стожер на духа”) От 2 до 10 април 2006 година делегация от Община Белене, водена от Кмета Петър Дулев, гостува на побратимени...

Пролетно почистване на Община Белен

Прочети повече за Пролетно почистване на Община Белене Дните 20-30 април Община Белене е обявила за пролетно почистване под мотото „Община Белене - чиста и приветлива”. В първия ден на инициативата, който съвпадна с кампанията на bТВ &bdquo...