Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

Представители на ОДЗ "Бодра смяна" в град Авиньон, Франция

От 24 до 29 септември тази година се проведе поредната мобилност по проект „Европа през погледа на децата”, в който партньор е ОДЗ ”Бодра смяна” - град Белене.

След мобилностите в Гърция, България и Турция, новата работна среща бе в град Авиньон, Франция. Домакин бе детска градина „Фредерик Мистрал”. Нашият екип бе представен от г-жа Руска Квецинска - директор на ОДЗ „Бодра Смяна”, г-жа Стефка Йоргова - главен учител, и г-жа Бистра Босилкова - старши учител.

Представители от няколко европейски държави (Полша, Румъния, Литва, Гърция, Франция и България), всяка със своите традиции, културни и исторически особености, се обединихме около основната идея на проекта - ВСИЧКИ СМЕ ЕВРОПЕЙСКИ ГРАЖДАНИ И СПОДЕЛЯМЕ ОБЩИ ЦЕННОСТИ И НАДЕЖДИ.

По време на визитата участниците наблюдаваха, дискутираха и сравняваха образователните системи в държавите, които представят. Обсъждани бяха програмите на преподаване и учебните дейности в работата с децата от всички възрасти.

Заедно с френските деца посетихме музея „Англадон”, замъка на Рур, а в ателието на музея „Вуланд” работихме на тема „Мотиви и релеф”.

Че Франция е пленителна и с многолетна история, го знаят всички. Ние имахме възможност да посетим онази, по-непопулярната част на страната. Авиньон - градът, известен с моста си и песента „Sur le Pont d'Avinjon”,  и най вече с Двореца на папите. Величественост и красота... Всичко това струи от Авиньон.

Бистра Босилкова, старши учител в ОДЗ „Бодра смяна”

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

Ивелина Миленова Крумова - лице на

Прочети повече за Ивелина Миленова Крумова - лице на Дунавски новини брой 16 За рубриката ни „Лице на броя” своя снимка ни изпрати Ивелина Миленова Крумова. Тя е от Белене и е родена на 16.06.2003 г., зодия Близнаци. Ученичка е в СОУ „Димчо Дебелянов&rdquo...

Момичетата от ХК"Дунав" първи на зо

Прочети повече за Момичетата от ХК"Дунав" първи на зонален финал На 15 май в град Габрово се проведе Зонален финал по хандбал за момичета до 10 години. Отборът на ХК „Дунав” - Белене, с треньори Рафаела Врайкова и Магдалена Вълкова, се класира на І м...