Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

Програма "Спорт за деца в детските градини" в ОДЗ "Знаме на мира"

Реализирането на проекта, финансиран от Министерство на физическото възпитание и спорта, подобри условията за спорт на децата от ОДЗ „Знаме на мира”. Осигурени са спортни уреди и пособия за развитие на основните движения: бягане, ходене, скачане, хвърляне, ловене на топка, стрелба в цел, лазене, провиране, катерене и прекатерване, както и уреди за елементарна игра с опростени правила по хандбал. Закупени бяха хандбални врати, топки, тениски, дървена пейка, торбички за хвърляне, мишена, въжета за теглене и скачане.

Безплатните спортни занимания, под ръководството на професионалния треньор Магдалена Вълкова, дават възможност на децата да подобрят физическата си и психическа дееспособност, здравния статус и създават траен интерес към спортни дейности. Децата с нетърпение очакват дните, в които се провеждат спортните игри, включват се активно и се стремят да спазват правилата на Fair play. Висока оценка получиха и от експерта по физическо възпитание за плевенска и ловешка област г-н Юрий Георгиев. Според него радостта, с която се включват в игрите, показва, че спортът вече е ежедневие за нашите деца и носи положителни емоционални преживявания. Съвместните дейности по проекта  подобриха сътрудничеството между ОДЗ „Знаме на мира” и ХК „Дунав” - Белене.

Елка Арнаудова, директор на ОДЗ”Знаме на мира”

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

Година на семейството в ОДЗ "Б

Прочети повече за Година на семейството в ОДЗ "Бодра смяна" 2012 година е Eвропейска година на солидарността между поколенията, 2013-та е Европейска година на гражданите. Имайки предвид това, като институция, която възпитава децата да станат активни европей...

"Дунавски Сал 2013" няма да премине

Прочети повече за "Дунавски Сал 2013" няма да премине през Белене Първоначално се очакваше Дунавският сал да пристигне в Белене в ранния следобед на 17 юли и да отплава на 18 юли. „Технически проблеми са в основата на променения график на спирките на сала&r...