Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

Програма "Спорт за деца в детските градини" в ОДЗ "Знаме на мира"

Реализирането на проекта, финансиран от Министерство на физическото възпитание и спорта, подобри условията за спорт на децата от ОДЗ „Знаме на мира”. Осигурени са спортни уреди и пособия за развитие на основните движения: бягане, ходене, скачане, хвърляне, ловене на топка, стрелба в цел, лазене, провиране, катерене и прекатерване, както и уреди за елементарна игра с опростени правила по хандбал. Закупени бяха хандбални врати, топки, тениски, дървена пейка, торбички за хвърляне, мишена, въжета за теглене и скачане.

Безплатните спортни занимания, под ръководството на професионалния треньор Магдалена Вълкова, дават възможност на децата да подобрят физическата си и психическа дееспособност, здравния статус и създават траен интерес към спортни дейности. Децата с нетърпение очакват дните, в които се провеждат спортните игри, включват се активно и се стремят да спазват правилата на Fair play. Висока оценка получиха и от експерта по физическо възпитание за плевенска и ловешка област г-н Юрий Георгиев. Според него радостта, с която се включват в игрите, показва, че спортът вече е ежедневие за нашите деца и носи положителни емоционални преживявания. Съвместните дейности по проекта  подобриха сътрудничеството между ОДЗ „Знаме на мира” и ХК „Дунав” - Белене.

Елка Арнаудова, директор на ОДЗ”Знаме на мира”

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

Гребната регата няма да акустира кр

Прочети повече за Гребната регата няма да акустира край Белене Ентусиасти, лодки, скара, бира, музика, празнично настроение - така години наред международният Дунавски поход ТИД е една от летните атракции за беленчани. В средата на месец август на брега на Дун...

Одобриха проект на община Белене за

Прочети повече за Одобриха проект на община Белене за 1 711 178 лв. Проект на община Белене за подобряване средата на живот е одобрен за финансиране от Държавен фонд «Земеделие», съобщиха за „BG Север“ от пресслужбата на фонда в столицата. П...