Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

Програма "Спорт за деца в детските градини" в ОДЗ "Знаме на мира"

Реализирането на проекта, финансиран от Министерство на физическото възпитание и спорта, подобри условията за спорт на децата от ОДЗ „Знаме на мира”. Осигурени са спортни уреди и пособия за развитие на основните движения: бягане, ходене, скачане, хвърляне, ловене на топка, стрелба в цел, лазене, провиране, катерене и прекатерване, както и уреди за елементарна игра с опростени правила по хандбал. Закупени бяха хандбални врати, топки, тениски, дървена пейка, торбички за хвърляне, мишена, въжета за теглене и скачане.

Безплатните спортни занимания, под ръководството на професионалния треньор Магдалена Вълкова, дават възможност на децата да подобрят физическата си и психическа дееспособност, здравния статус и създават траен интерес към спортни дейности. Децата с нетърпение очакват дните, в които се провеждат спортните игри, включват се активно и се стремят да спазват правилата на Fair play. Висока оценка получиха и от експерта по физическо възпитание за плевенска и ловешка област г-н Юрий Георгиев. Според него радостта, с която се включват в игрите, показва, че спортът вече е ежедневие за нашите деца и носи положителни емоционални преживявания. Съвместните дейности по проекта  подобриха сътрудничеството между ОДЗ „Знаме на мира” и ХК „Дунав” - Белене.

Елка Арнаудова, директор на ОДЗ”Знаме на мира”

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

5 050 000 лв. е бюджетът на Белене

Прочети повече за 5 050 000 лв. е бюджетът на Белене за 2013 „Скромен бюджет за 2013 година” - така го определи Кметът на общината Петър Дулев. Затова и целите му са скромни - запазване на финансова стабилност и успешна реализация на спечелените ...

Поздравителен адрес от Лидера на Де

Прочети повече за Поздравителен адрес от Лидера на Демократи и Патриоти за Белене - г-н Красимир Тодоров До Командира на Военно формирование 28880 - гр. Белене - полк. Росен Арабаджиев Уважаеми господин Полковник, Днес е празник на българските сухопътни войски. С Решение 477 на Министерския съ...