Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

РОЖДЕСТВО-ПОВЕЧЕ ОТ ПОДАРЪЦИ

Повече от 50 деца и младежи от Белене участваха в тържество за Рождество Христово. То се състоя в следобедните часове на 25 декември в католическата църква „Рождение на Блажена Дева Мария”. Помощ те получиха от енорийския свещеник отец Паоло Кортези, сестрите от ордена „Св. Йосиф на Явлението”, катехисти и доброволци.
Песни, стихове и пиесата „Коледата на Исус” наблюдаваха присъстващите в препълнената зала в Културен център „Евгений Босилков”, който се намира в двора на църквата. Пиесата бе кратка, интересна и достъпна за деца. Тя разказва историята на Исус - за известяването на благата вест на Мария, както и за нощта на неговото рождение.
„На 25 декември ние празнуваме Рождество Христово. Нашата цел е децата да разберат, че на този ден празнуваме рождения ден на Исус Христос, а не да го свързват само с подаръци от Белобрадия старец”, споделиха доброволците към енорията.
Събитието в снимки може да видите в профила на ДН във Фейсбук, албум „Рождество Христово в католическата църква в Белене”.
Ралица Господинова,
гл. редактор на в-к „Дунавски новини”

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

Библиотека "Детски отдел" с награди

Прочети повече за Библиотека "Детски отдел" с награди за най-редовните си читатели Книжка и лакомства получиха най-активните читатели на културната институция в Белене по повод Деня на детската книга - 2 април. "В цял свят на 2 април се чества Международният ден на детск...

ФОЛКЛОРЕН ФЕСТИВАЛ

Прочети повече за ФОЛКЛОРЕН ФЕСТИВАЛ ДЕКОВЧАНИ” УЧАСТВАХА В МЕЖДУНАРОДЕН ФОЛКЛОРЕН ФЕСТИВАЛ „ДА ПРЕБЪДЕ КОЛЕДА-ТЕЛИШ 2014” С грамота за съхранение на коледарската песен се завърна Коледарска група „Деков...