Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

Световен ден на влажните зони - 2-ри февруари

Всяка година на 2 февруари се отбелязва Световния ден на влажните зони. По традиция и тази година Природен парк "Персина", част от Изпълнителна агенция по горите, като територия, която включва едно от най-големите Рамсарски места в България, а именно комплекс „Беленски острови” организира мероприятие за отбелязване на празника. Събитието ще се състои на 2 февруари (неделя) в посетителския център на Парка.
Световния ден на влажните зони ще премине под мотото "Влажните зони и земеделието: партньори за растеж". 2014 година е Годината на семейното земеделско стопанство. Събитието е част от изпълнението на проект "Устройство и управление на ПП "Персина", финансиран от Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет на Република България чрез оперативна програма „Околна среда 2007-2013", Договор DIR - 5113326 - C - 003/10.07.2012.

Дружество по ЗЗД "Геософт ЕООД и ИД Принт ООД"

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!

Лице на "Дунавски новини" брой 5 /

Прочети повече за Лице на "Дунавски новини" брой 5 / 2014 г. Стела Петкова Стефанова е от Белене. Родена е на 03.02.1996 г., зодия Водолей. Стела учи в СОУ "Димчо Дебелянов", ХІ клас. Иска да работи в сферата на медицината и да се реализира в Бълга...

Награди за детска група за изворен

Прочети повече за Награди за детска група за изворен фолклор "Звънче" В дните 8-18 май в град Велико Търново се проведе XVIII Старопланински събор „Балкан фолк 2014”. Детска група за изворен фолклор „Звънче” при Детски комплекс - Белене, с р...